ΥΓΕΙΑ

Η Α’ Ορθοπαιδική Κλινική Ρομποτικής Χειρουργικής Μυοσκελετικού Συστήματος πραγματοποίησε σε δύο ασθενείς με νευρολογικά προβλήματα, δύο επεμβάσεις Ολικής Αρθροπλαστικής γόνατος, με το ρομποτικό σύστημα NAVIO 7 με μεγάλη επιτυχία!

η-α-ορθοπαιδική-κλινική-ρομποτικής-χ-560444

Ακόμη δύο εξαιρετικά απαιτητικές επεμβάσεις ολικής αρθροπλαστικής γόνατος με το ρομποτικό σύστημα NAVIO 7 σε δύο ασθενείς με νευρολογικά προβλήματα, πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία από τους Ορθοπαιδικούς Χειρουργούς κ.κ. Κωνσταντίνο Μακρίδη, MD, MSc, PCaosD, ESpD, PhD (certified robotic system user) και Μιλτιάδη Γεωργούση, MD, MSc, PhD (certified robotic system user), Διευθυντές της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής – Ρομποτικής Χειρουργικής Μυοσκελετικού Συστήματος του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας.

Η πρώτη επέμβαση πραγματοποιήθηκε σε 62χρονο ασθενή, ο οποίος είχε υποστεί Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο (ΑΕΕ) στο παρελθόν με αποτέλεσμα το δεξί άνω και κάτω άκρο να έχουν υποστεί πάρεση. Λόγω της σοβαρής οστεοαρθρίτιδας του δεξιού γόνατος και της συνυπάρχουσας νευρολογικής βλάβης υπήρχαν ενδοιασμοί από τον ασθενή όσον αφορά την μετεγχειρητική του κινητοποίηση και αποκατάσταση (δυσχέρεια να κρατά βακτηρία με το δεξί ημιπαρετικό χέρι, αυξημένη πιθανότητα αστάθειας του γόνατος λόγω μυϊκής αδυναμίας) .

Η δεύτερη επέμβαση πραγματοποιήθηκε σε 61χρονη ασθενή, η οποία έπασχε από τη συγγενή, κληρονομική πάθηση CharcotMarieTooth με αποτέλεσμα τα άνω και κάτω άκρα να έχουν σοβαρό νευρολογικό υπόλειμμα και μεγάλη παραμόρφωση. Λόγω της προχωρημένης αρθρίτιδας, ειδικά η έξω πλευρά του αριστερού γόνατος ήταν πλήρως κατεστραμένη, ενώ υπήρχαν οι ίδιοι ενδοιασμοί όσον αφορά την κινητοποίηση και αποκατάσταση.

Και στους 2 ασθενείς πραγματοποιήθηκε ολική αρθροπλαστική του γόνατος με το NAVIO 7 με αποτέλεσμα την πλήρη αποκατάσταση του μηχανικού άξονα του σκέλους και την πλήρη διόρθωση της παραμόρφωσης. Παράλληλα, χρησιμοποιήθηκαν ειδικά εμφυτεύματα που να μειώνουν τον κίνδυνο αστάθειας των γονάτων, ενώ η κινηματική των γονάτων αποκαταστάθηκε στο μέγιστο βαθμό.

Οι ασθενείς κινητοποιήθηκαν πλήρως σε λιγότερο από 24 ώρες μετά το χειρουργείο, βαδίζοντας με πλήρη φόρτιση του σκέλους και με ελάχιστο πόνο. Επιπλέον, ήταν ικανοί να πραγματοποιήσουν και ανεβοκατέβασμα σκάλας από την δεύτερη μετεγχειρητική ημέρα, χωρίς να αναφέρουν επεισόδια αστάθειας του γόνατος.

Η Α’ Ορθοπαιδική Κλινική Ρομποτικής Χειρουργικής Μυοσκελετικού Συστήματος του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, με τις δυνατότητες που προσφέρει το ρομποτικό σύστημα NAVIO 7, είναι σε θέση να πραγματοποιεί ακόμη και τις πιο απαιτητικές επεμβάσεις που αφορούν μυοσκελετικές παθήσεις.

Η τελευταία λέξη της χειρουργικής τεχνολογίας είναι στη διάθεση των ασθενών, καθιστώντας το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας ως κέντρο αναφοράς στον τομέα της Ορθοπαιδικής Χειρουργικής τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου