ΥΓΕΙΑ

Σε απόγνωση οι ανασφάλιστοι καρκινοπαθείς

σε-απόγνωση-οι-ανασφάλιστοι-καρκινοπ-559943

Σε απόγνωση βρίσκονται οι ανασφάλιστοι καρκινοπαθείς, οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα, να κάνουν τις θεραπείες τους.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στη χώρα μας, υπάρχουν πάνω από 2.000.000 ανασφάλιστοι. Κάθε μήνα 15.00Ο έλληνες πολίτες χάνουν την ασφαλιστική τους κάλυψη ενώ 30.000 από αυτούς θ ’αναπτύξουν στα επόμενα δυο χρόνια κάποια μορφή καρκίνου, χωρίς να έχουν την δυνατότητα πρόσβασης σε φαρμακευτική αγωγή. Το θλιβερό είναι ότι 3.000 από αυτούς θα είναι παιδιά..

Έκκληση ανθρωπιάς, για την στήριξη των ανασφάλιστων καρκινοπαθών ,έκαναν Σύλλογοι ασθενών και εκπρόσωποι της Save Greece from Cancer , η οποία τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας και έχει στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων, για αγορά φαρμάκων για όσους καρκινοπαθείς έχουν χάσει την ασφαλιστική τους κάλυψη.

Οπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας Α.Γεωργιάδης η Πολιτεία είναι σε αδυναμία να στηρίξει τους ανασφάλιστους. «Θέσαμε υπό την αιγίδα μας , την προσπάθεια κάποιων νέων ανθρώπων ,οι οποίοι θέλουν να συγκεντρώσουν χρήματα ,για να μπορούν να δίνουν τα ακριβά φάρμακα για τους καρκινοπαθείς. Φυσικά και εμείς λαμβάνουμε μέτρα ως κράτος,αλλά για να καλύψουμε την αδυναμία μας στην εποχή της κρίσης, πιστεύω ότι όσοι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν, είναι καλό μήνυμα για την κοινωνία».

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών “Κ.Ε.Φ.Ι.” κα Ζωή Γραμματόγλου περιγράφει με μελανά χρώματα τη ζωή των ανασφάλιστων καρκινοπαθών και τον Γολγοθά που ανεβαίνουν τόσο αυτοί όσο και οι οικογένειές τους.

«Οι ασθενείς είναι καταδικασμένοι καθώς δεν μπορούν να πάρουν τα φάρμακά τους ενώ γι αυτούς είναι κλειστές και οι πόρτες των νοσοκομείων. Βλέπουμε καθημερινά ανθρώπινα δράματα, γιατί ο καρκίνος δεν κάνει διακρίσεις.

Οι περισσότεροι από αυτούς τους ασθενείς είναι Έλληνες και ειδικά πρώην επιχειρηματίες που έχουν χάσει την ασφάλειά τους, γιατί χρωστούσαν είτε στο ΤΕΒΕ είτε στην εφορία. Αυτή την στιγμή συνάνθρωποι μας πεθαίνουν και έχουμε χρέος να τους βοηθήσουμε», τόνισε η κ .Γραμματόγλου.
Για την επίτευξη του σκοπού της η S.G.F.C δημιούργησε τον ιστότοπο savegreecefromcancer.org, προκειμένου να δέχεται δωρεές διαδικτυακά, ενώ θα προχωρήσει και στη διοργάνωση εκδηλώσεων (καλλιτεχνικών, ενημερωτικών, κτλ)

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της S.G.F.C. (Θεόδωρος Σκυλακάκης, Γεώργιος Γονιδάκης) τόνισαν :

«Μας γεμίζει ντροπή και οργή η ύπαρξη 2.000.000 ανασφάλιστων στην Ελλάδα. Θεωρούμε χρέος μας να σηκώσουμε ένα τείχος προστασίας γύρω απ’ τους ανασφάλιστους καρκινοπαθείς. Βοηθώντας την SGFC βοηθάμε ανθρώπους της διπλανής πόρτας, ανθρώπους που γνωρίζουμε κι αγαπάμε. Ελάτε όλοι κοντά μας, η SGFC είναι το εργαλείο για να χτιστεί το τείχος. Το χτίσιμο όμως θα το κάνουμε όλοι μαζί».

real.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου