ΥΓΕΙΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Η διαθεσιμότητα των οδηγών ασθενοφόρων θα φέρει προβλήματα στα νοσοκομεία

ποεδην-η-διαθεσιμότητα-των-οδηγών-ασθ-543307

Αντιμέτωπα με λειτουργικά προβλήματα θα βρεθούν τα νοσοκομεία Παπανικολάου, Άγιος Δημήτριος, Γεννηματάς και Ψυχιατρικό στη Θεσσαλονίκη εφόσον οι οδηγοί και τα πληρώματα των ασθενοφόρων τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας/κινητικότητας ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) Πέτρος Κετικίδης.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης των εργαζομένων στα νοσοκομεία ο κ. Κετικίδης ανέφερε ότι σήμερα ζητήθηκαν από τις διοικήσεις των προαναφερόμενων νοσοκομείων τα στοιχεία των οδηγών και των πληρωμάτων ασθενοφόρων κατηγορίας ΔΕ.

«Οι πληροφορίες μας λένε ότι όλοι αυτοί οι συνάδελφοι θα μετακινηθούν με τη διαδικασία της διαθεσιμότητα στο ΕΚΑΒ και μετά όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ή δεν έχουν απολυτήριο λυκείου θα μετακινηθούν ξανά στα νοσοκομεία, αλλά δεν ξέρουμε σε ποια ειδικότητα. Κανένας οδηγός νοσοκομείου δεν είναι εκπαιδευμένος ως διασώστης και αυτό εγκυμονεί κινδύνους και για τον ίδιο και για τον ασθενή. Δεν ξέρουμε πώς θα χρησιμοποιηθούν από το ΕΚΑΒ αν θα είναι πλήρωμα ασθενοφόρων για τα επείγοντα ή αν τελικά θα ασχοληθούν για τις δευτερογενείς διακομιδές. Τα νοσοκομεία θα σταματήσουν να λειτουργούν. Πχ το Παπανικολάου το οποίο κάνει εσωτερικά τις διακομιδές και τις εξετάσεις με ασθενοφόρο λόγω του ότι έχει κτιριακή πολυδιάσπαση δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει. Οι κινητές μονάδες αιμοδοσίας των νοσοκομείων ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο και Άγιος Παύλος δεν θα μπορούν να κάνουν αιμοδοσία. Θα έχουμε τρομερά προβλήματα λειτουργικότητας» πρόσθεσε ο κ. Κετικίδης.

newpost.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου