ΥΓΕΙΑ

Η διατροφή επηρεάζει μνήμη και συγκέντρωση

η-διατροφή-επηρεάζει-μνήμη-και-συγκέν-851206

Αμεση σύνδεση μεταξύ των διατροφικών συνηθειών και της εύρυθμης λειτουργίας του εγκεφάλου αποκαλύπτουν έρευνες, με γνωστότερη αυτή του καθηγητή του Χάρβαρντ Αλαν Λόγκαν, τον συγγραφέα του βιβλίου «The Brain Diet» (σ.σ.: «H δίαιτα του εγκεφάλου»). Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι επιστήμονες στο πεδίο της διατροφικής νευροεπιστήμης, τόσο η υγιεινή διατροφή όσο και η ανθυγιεινή επηρεάζουν με συγκεκριμένους τρόπους τις λειτουργίες του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη μνήμη, τη διάθεση και τη δυνατότητα συγκέντρωσης. Ο εγκέφαλος για τη λειτουργία του συνολικά καταναλίσκει περίπου το 20% των θερμίδων καθημερινά και για να λειτουργήσει σωστά χρειάζεται ένα συγκεκριμένο ποσό από όλα τα θρεπτικά συστατικά.

Ετσι για να αυξήσει κάποιος τη δυνατότητα συγκέντρωσής του, τη δυνατότητα δηλαδή οι πληροφορίες να μεταφέρονται με άνεση μεταξύ των κυττάρων του εγκεφάλου, χρειάζεται να λαμβάνει θερμίδες ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στην ημέρα, οπότε βασικά θεωρούνται τα μικρά τακτικά γεύματα.

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου