ΥΓΕΙΑ

Πιο θανατηφόρα τα εμφράγματα για τις γυναίκες

πιο-θανατηφόρα-τα-εμφράγματα-για-τις-γ-529300

Είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν πόνο στο στήθος

Οι γυναίκες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν από καρδιακή προσβολή, σε σχέση με τους άντρες, λόγω των σημαντικά διαφορετικών συμπτωμάτων που εμφανίζουν, τα οποία μοιάζουν με αυτά της γρίπης –κάτι που σημαίνει ότι είναι λιγότερο πιθανό να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια και να θεωρήσουν την κατάστασή τους αρκετά σοβαρή.

Παρότι ο πόνος στο στήθος και την καρδιά θεωρούνται ως τα πιο κοινά συμπτώματα μιας καρδιακής προσβολής, το 40% των γυναικών δεν εμφανίζει καν αυτά τα συμπτώματα.

Πολλές γυναίκες δε γνωρίζουν καν ότι μπορεί να βιώσουν πολύ διαφορετικά τα συμπτώματα μιας καρδιακής προσβολής και για το λόγο αυτό σπάνια αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασής τους, με αποτέλεσμα να μην αναζητούν έγκαιρα ιατρική βοήθεια.

«Τα καρδιακά επεισόδια είναι ο μεγαλύτερος ’δολοφόνος’ των γυναικών στην Αυστραλία» ανέφερε η διευθύνουσα σύμβουλος του ιδρύματος National Heart Foundation της χώρας, Mary Barry. «Οι γυναίκες διατρέχουν τρεις φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν από καρδιακή ασθένεια, απ’ ό,τι από καρκίνο στους μαστούς» σχολίασε ακόμη, όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail.

Η δύσπνοια, το αίσθημα ναυτίας, ο πόνος στην πλάτη, οι ζαλάδες και το αίσθημα κόπωσης είναι συμπτώματα που είναι πολύ πιθανό να βιώσει μια γυναίκα κατά τη διάρκεια ενός καρδιακού επεισοδίου. Ωστόσο, πολλές φορές αυτές θεωρούνται λανθασμένα ως συμπτώματα γρίπης, με αποτέλεσμα να μην αναζητούν κατάλληλη ιατρική βοήθεια.

newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου