ΥΓΕΙΑ

Στην τελική ευθεία το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο

στην-τελική-ευθεία-το-αιμοδυναμικό-ερ-522196

Στην τελική ευθεία μπήκε η δημιουργία Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου, στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, με την ολοκλήρωση των διαδικασιών αποδοχής της δωρεάς Γκουντάνη, που αφορά την προμήθεια του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του εργαστηρίου.

Το υπό δημιουργία Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του νοσοκομείου, θα καλύψει τις ανάγκες τόσο του νομού Αρκαδίας, όσο και των όμορων νομών της Πελοποννήσου.

Σημειώνεται επίσης, ότι στο Εργαστήριο δεν θα γίνεται μόνο διάγνωση, αλλά και θεραπεία της νόσου κι έτσι θα αποφευχθεί η μετακίνηση και η ταλαιπωρία των ασθενών σε νοσοκομεία των Αθηνών, ενώ υπογραμμίζεται ότι, «η διοίκηση του Νοσοκομείου θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να επανδρωθεί το Εργαστήριο με το πάσης φύσεως απαιτούμενο προσωπικό για την λειτουργία του, σε 24ωρη βάση».

Επίσης, αναφέρεται ότι εντός των προσεχών ημερών θα αρχίσουν τα έργα εγκατάστασης του εξοπλισμού σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του νοσοκομείου, στην είσοδο του οποίου, σε ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης, θα αναγράφετε σε μαρμάρινη πλάκα το όνομα του δωρητή.

Σε ό,τι αφορά τη δωρήτρια του Εργαστηρίου, Γιαννούλα Γκουντάνη, που στην μνήμη του συζύγου της Κωνσταντίνου, έκανε την δωρεά, τονίζεται πως «είναι μια αληθινή πατριώτισσα που τα αισθήματά της για τον τόπο της έμειναν αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου, μια από τις λίγες Ελληνίδες που στις σημερινές δύσκολες για τον τόπο μας οικονομικές συγκυρίες, αυτή θέλει και προσφέρει».

Ο ειδικός σύμβουλος του υπουργού Υγείας, Παναγιώτης Βαλασόπουλος, που εκπροσώπησε τον υπουργό στην τελετή υπογραφής των συμφωνητικών, μεταξύ της δωρήτριας, των εταιρειών που αναλαμβάνουν την εκτέλεση της δωρεάς, της διοίκησης και των ιατρών του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, παρέδωσε στη δωρήτρια ευχαριστήρια επιστολή του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, στην οποία ο υπουργός μεταξύ άλλων υπογραμμίζει: «Με την σημερινή προσφοράς σας, την οποία με μεγάλη ευγνωμοσύνη η ελληνική πολιτεία αποδέχεται, συνεχίζεται η παράδοση της ελληνικής ομογένειας, τόσο προς την Αρκαδία, όσο και προς την πατρίδα μας. Η σημαντική αυτή ενέργεια, προς τους συμπολίτες σας, με τη δημιουργία του Αιμοδυναμικού Τμήματος στην καρδιά της Πελοποννήσου, ελπίζουμε να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλους Έλληνες που μπορούν να βοηθήσουν στην ανάταση της χώρας».

newpost.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου