ΥΓΕΙΑ

Eκστρατεία Ε.Ο.Φ: Όχι στα φάρμακα από μη ειδικούς

eκστρατεία-ε-ο-φ-όχι-στα-φάρμακα-από-μη-ε-519463

Με το σύνθημα «Όχι στα φάρμακα από μη ειδικούς» ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων πραγματοποιεί εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για την ορθή και ασφαλή χρήση των φαρμάκων.

Στο πλαίσιο της παραπάνω εκστρατείας ο Ε.Ο.Φ επισημαίνει στο κοινό να συμβουλεύεται ειδικό –γιατρό ή φαρμακοποιό- προκειμένου να λάβει ένα φάρμακο, στο πλαίσιο.

Η ορθή χρήση φαρμάκων προστατεύει την υγεία μας αλλά και τη δημόσια υγεία. Γι’ αυτό, ας μην ακολουθούμε συστάσεις φίλων, συγγενών, συναδέλφων κ.ά. όταν αναζητούμε ένα φάρμακο – πόσο μάλλον εάν αυτό είναι αντιβιοτικό. Προτεραιότητα του Ε.Ο.Φ. είναι η προστασία της δημόσιας υγείας σε σχέση με την κυκλοφορία των φαρμάκων. Σκοπός του είναι να ενημερώσει το κοινό, με τρόπο απλό, ώστε να αφυπνίσει και να πείσει τους πολίτες για αλλαγή της συμπεριφοράς τους όσον αφορά την κατανάλωση φαρμάκων.

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων απευθύνεται παράλληλα, στους επαγγελματίες της υγείας, τους φορείς του τομέα της υγείας, αλλά και στη φαρμακοβιομηχανία για να στηρίξουν την εκστρατεία του.

life2day.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου