ΥΓΕΙΑ

Σε διαθεσιμότητα περισσότεροι από 8.000 γιατροί και εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ

σε-διαθεσιμότητα-περισσότεροι-από-8-000-γ-510234

Συνάντηση με τους αρμοδίους του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει το μεσημέρι της Τρίτης ο γενικός γραμματέας Υγείας Πελλοπίδας Καλλίρης για την μετάβαση γιατρών και εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ στο νέο σύστημα πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την προσεχή εβδομάδα τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας 7.917 γιατροί και εργαζόμενοι στις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Υγείας, ο ΕΟΠΥΥ θα λειτουργεί ως αγοραστής υπηρεσιών υγείας. Οι μονάδες υγείας θα υπαχθούν στις Υγειονομικές Περιφέρειες. Οι γιατροί και οι εργαζόμενοι που θα εργάζονται στο νέο σύστημα θα είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ διαφωνούν με το νέο σχέδιο και συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις μέχρι τις 10 Ιανουαρίου.

Εν τω μεταξύ, μιλώντας στον Σκάι ο υπουργός Διοικητική Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε ότι ο ΕΟΠΥΥ θα αποτελέσει την κύρια δεξαμενή διαθεσιμότητας, ενώ εκτίμησε ότι οι εργαζόμενοι στον οργανισμό που θα τεθούν σε τέτοιο καθεστώς θα φτάσουν τις 8.000 με 9.000.

Πρόσθεσε ότι μια μεγάλη πλειοψηφία θα απορροφηθεί από το ΕΣΥ υπό την προϋπόθεση ότι οι γιατροί θα δεχτούν το νέο καθεστώς.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου