ΥΓΕΙΑ

Γιατροί: Ταφόπλακα στην πρωτοβάθμια υγεία το νομοσχέδιο για το ΠΕΔΥ

γιατροί-ταφόπλακα-στην-πρωτοβάθμια-υ-502569

Τη σφοδρή αντίδρασή του στις προβλέψεις του νομοσχεδίου για την πρωτοβάθμια υγεία εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Μ. Βλασταράκος.

Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή του, το νομοσχέδιο για τον Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ) «βάζει την ταφόπλακα» στη δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η ατελής και πρόχειρη κατάρτισή του δεν προωθεί την ισότιμη, καθολική και δωρεάν πρόσβαση των πολιτών στο σύστημα Υγείας, ενώ διαφαίνεται ξεκάθαρα ο στόχος της απόλυσης των υπηρετούντων ιατρών στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ».

«Ο πολίτης θα πληρώνει στο εφεξής επιπλέον χαράτσια για να βρει τον ιατρό του, να πάρει το φάρμακό του και να κάνει την εξέτασή του με τις μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις Υγείας να εκμεταλλεύονται την πλήρη αποδόμηση του υφιστάμενου συστήματος Υγείας, ενώ η ένταξη συναδέλφων στον κλάδο ιατρών ΕΣΥ μετά την πάροδο των οκτώ μηνών δημιουργεί συνθήκες απομάκρυνσης από το σύστημα» τονίζει.

Τέλος, ο ΠΙΣ καλεί για ακόμη μία φορά την κυβέρνηση «πριν από οποιαδήποτε προώθηση πρότασης στη Βουλή να συνεργαστεί με όλους τους θεσμικούς φορείς για να προωθηθεί ένα νομοσχέδιο υγείας ουσιαστικό και σύγχρονο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών και στην ευπρεπή λειτουργία και τα εργασιακά δικαιώματα των ιατρών».

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου