ΥΓΕΙΑ

Ο προστάτης έχει σχέση με το μήκος των δακτύλων;

ο-προστάτης-έχει-σχέση-με-το-μήκος-των-δ-467490

Το μήκος του δείκτη του χεριού στον άνδρα μπορεί να επηρεάσει τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του προστάτη, υποστηρίζουν ερευνητές του Πανεπιστημίου Γουόργουικ και του Ινστιτούτου Έρευνας για τον Καρκίνο (ICR) σε σχετική μελέτη που δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο British Journal of Cancer.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι άνδρες, των οποίων ο δείκτης είναι μακρύτερος από τον παράμεσο, έχουν 33% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του προστάτη, σε σχέση με όσους έχουν μακρύτερο παράμεσο έναντι του δείκτη.

Οι ειδικοί συνέκριναν τα χέρια 1.500 ασθενών με καρκίνο του προστάτη με τα χέρια 3.000 υγιών ανδρών. Διαπίστωσαν ότι σε περισσότερους από τους μισούς ασθενείς με καρκίνο, επικρατούσε το ίδιο πρότυπο: μικρότερος δείκτης σε σχέση με τον παράμεσο.

Το τεστ θα μπορούσε να συνυπολογιστεί με άλλους παράγοντες, όπως το οικογενειακό ιστορικό ή ο έλεγχος του γενετικού υλικού, για να εντοπιστούν εκείνοι οι άνδρες που κρίνεται ότι πρέπει να κάνουν περαιτέρω διαγνωστικούς ελέγχους και θεραπεία.

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου