ΥΓΕΙΑ

«Μεθυστικά» σπα με κόκκινο κρασί

μεθυστικά-σπα-με-κόκκινο-κρασί-46370

Το μπάνιο με ερυθρό οίνο έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία

Το μπάνιο σε μια μπανιέρα γεμάτη με κόκκινο κρασί είναι μια αρκετά δημοφιλής τάση. Ή μάλλον, είχε αρχίσει να γίνεται μόδα από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, αλλά με τη επέλαση των social media, όπως η φωτογραφία που ανέβασε ο Αμερικανός παίκτης του μπάσκετ Amar’e Stoudemire, έγινε αρκετά δημοφιλή.

Το μπάνιο αυτό, γνωστό και ως «Vinotherapy», στο οποίο εκτός από τον οίνο χρησιμοποιούνται τα κλαδιά αλλά και ότι έχει απομείνει από την παρασκευή του κρασιού, λέγεται ότι έχει μια σειρά από οφέλη για την υγεία.

Ο Stoudemire δήλωσε στην εφημερίδα Daily News ότι χρησιμοποιεί τη Vinotherapy τους τελευταίους περίπου οκτώ μήνες για να αναρρώνει μετά από κάθε παιχνίδι.

«Το λουτρό με κόκκινο κρασί είναι πολύ σημαντικό για μένα, γιατί ενισχύει την κυκλοφορία των ερυθρών αιμοσφαιρίων», αναφέρει ο αθλητής.

Το περιοδικό New York magazine σημειώνει ότι η διαδικασία ξεκίνησε σε έναν αμπελώνα στο Μπορντό το 1993, όταν ένας επισκέπτης Γάλλος καθηγητής είπε στους ιδιοκτήτες ότι οι πολυφαινόλες, ένα είδος αντιοξειδωτικών, που δημιουργούνται κατά τη διαδικασία οινοποίησης ήταν δέκα φορές πιο αποτελεσματικές στην πρόληψη των ρυτίδων από τη βιταμίνη E .

Μετά τις πολύτιμες αυτές συμβουλές, η Mathilde Cathiard-Thomas δημιούργησε τη δική της εταιρεία φροντίδας του δέρματος, που ονομάζεται Caudalie ενώ διαθέτει και μια αλυσίδα Vinotherapy με ιαματικά λουτρά σε όλο τον κόσμο.

newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου