ΥΓΕΙΑ

Χάπια αδυνατίσματος: Πόσο αποτελεσματικά είναι;

χάπια-αδυνατίσματος-πόσο-αποτελεσμα-412340

Τα χάπια αδυνατίσματος και τα συμπληρώματα διατροφής είναι η νέα τάση που υπόσχεται τη γρήγορη απώλεια κιλών και τη διατήρηση μιας καλλίγραμμης σιλουέτας.

Τι αποτελέσματα, όμως, μας εξασφαλίζουν;

Παρακάτω θα βρείτε απαντήσεις στις πιο συνήθεις ερωτήσεις:

Τι είναι;

Τα χάπια αδυνατίσματος (με εξαίρεση κάποια που έχουν την ουσία ορλιστάτη) είναι συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν βιταμίνες και μέταλλα, τα οποία χρειάζεται ο οργανισμός σας για να έχει λείο δέρμα.

Περιέχουν, όμως, ισχυρότερους συνδυασμούς φυτικών εκχυλισμάτων που βελτιώνουν τη μικροκυκλοφορία, διεγείρουν τον μεταβολισμό, βοηθούν στην καύση των λιπιδίων και συμβάλλουν στην αποβολή των τοξινών.

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση του τοπικού υποδόριου λίπους και την ελάττωση της εμφάνισης κυτταρίτιδας.

Αυτά τα σκευάσματα (χάπια ή αφεψήματα κατά της κυτταρίτιδας και κάποια λιποτροπικά συμπληρώματα διατροφής) μπορεί να βοηθήσουν, αρκεί να έχετε πάρει και τη σύμφωνη γνώμη ενός διατροφολόγου.

«Αν έχω πρόβλημα με τον θυρεοειδή, μπορώ να πάρω χάπια αδυνατίσματος»;

Γενικά, αν ακολουθείτε κάποια θεραπεία ή παίρνετε φάρμακα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με τα σκευάσματα από εκχυλίσματα φυκιών: το υπερβολικό ιώδιο που περιέχουν μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία του θυρεοειδούς.

«Δεν γνωρίζω τα συστατικά στις ετικέτες κατά της κυτταρίτιδας. Τι πρέπει να ξέρω, ώστε να επιλέξω σωστά;”

Μια σίγουρη επιλογή αποτελούν οι φόρμουλες που περιέχουν σε επάρκεια βιταμίνες, μέταλλα και λιπαρά οξέα ω-3. Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλες ουσίες ασφαλούς επιλογής, όπως το πράσινο τσάι, το εκχύλισμα ροδιού και το εκχύλισμα πεύκου.

«Τα χάπια αδυνατίσματος όντως θα με αδυνατίσουν»;

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν μπορούν να λειτουργήσουν ως αποκλειστικό μέσο για αδυνάτισμα και καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, χωρίς δίαιτα και γυμναστική.

Προτού καταφύγετε στην αγορά των σκευασμάτων αδυνατίσματος, καλό είναι να ζητήσετε τη συμβουλή του γιατρού σας και μόνον αυτού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου