ΥΓΕΙΑ

Μια αχτίδα ελπίδας για τους αλλεργικούς στις γάτες

μια-αχτίδα-ελπίδας-για-τους-αλλεργικο-406332

Εάν είστε ένας από εκείνους τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τη σκληρή μοίρα του να είναι αλλεργικός στις γάτες, η τύχη σας μπορεί να αλλάξει χάρη σε μια ομάδα επιστημόνων στην Ελβετία. Όπως αναφέρει το The Cut, η ερευνητική ομάδα HypoPet AG ανακοίνωσε ότι εργάζεται πάνω σε ένα εμβόλιο που θα μειώσει την παρουσία της Fel d 1, της γλυκοπρωτεΐνης που εκκρίνεται από γάτες, στις οποίες το 10% του πληθυσμού της Δύσης είναι αλλεργικό.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου της HydroPet, το εμβόλιο, που ονομάζεται HypoCat, έχει ήδη παρουσιάσει επιτυχία στην εξουδετέρωση του αλλεργιογόνου στις γάτες χωρίς να προκαλεί εμφανή τοξικότητα. “Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που δημοσιεύουμε αυτά τα στοιχεία που δείχνουν ότι το εμβόλιο HypoCat ™ είναι σε θέση να παράγει υψηλά επίπεδα αντισωμάτων σε γάτες και ότι αυτά τα αντισώματα μπορούν να δεσμεύσουν και να εξουδετερώσουν το αλλεργιογόνο Fel d 1 που παράγεται από τα ζώα. Η εργασία αυτή ήταν ένα βασικό βήμα για την ανάπτυξη του HypoCat ™, το κύριο έργο στον αγωγό προϊόντων μας », ανέφερε στη δήλωση ο Δρ Gary Jennings, Διευθύνων Σύμβουλος της HypoPet AG. Η ομάδα συγκέντρωσε τα δεδομένα της χρησιμοποιώντας τέσσερις ξεχωριστές μελέτες με συνολικά 54 αιλουροειδή.

Η HydroPet σχεδιάζει να συζητήσει τη διάθεσή της καινοτομίας της στην αγορά με τις ρυθμιστικές αρχές στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη. Εάν η εταιρεία είναι επιτυχής, το εμβόλιο, το οποίο θα χορηγηθεί στη γάτα του αλλεργικού ιδιοκτήτη, θα αλλάξει τη ζωή πολλών ανθρώπων. Όπως καταλήγει η μελέτη, οι ιδιοκτήτες γάτας θα μειώσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης προβλημάτων υγείας.

Πηγή: TheCut

Φωτογραφία: Helga Kattinger/ Pixabay

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου