ΥΓΕΙΑ

Medicinno, η διαδικτυακή κοινότητα ελλήνων γιατρών και φαρμακοποιών

medicinno-η-διαδικτυακή-κοινότητα-ελλήνων-γι-396383

Μια νέα διαδικτυακή πλατφόρμα για τον χώρο της υγείας φιλοδοξεί να συμβάλλει σημαντικά στην στενότερη συνεργασία γιατρών, φαρμακοποιών και φοιτητών υγείας στην Ελλάδα και τη διασπορά.

Το Medicinno είναι ένα νέο start up από την Ελλάδα που αποτελεί μια μοναδική σε παγκόσμια επίπεδα πλατφόρμα, η οποία δημιουργήθηκε από τον Δρ.Δημητρη Καμαργιαννη .

Γιατροί και φαρμακοποιοί από κάθε γωνιά της Ελλάδας -αλλά και ελληνες επιστήμονες της διασποράς- συναντώνται διαδικτυακά ανταλλάσσουν απόψεις και τεχνογνωσία, ενώ ταυτόχρονα ενημερώνονται για τις νέες επιστημονικές εξελίξεις στις επιστήμες της υγειάς.

Παράλληλα μέσω της εξειδικευμένης υπηρεσίας Senior Doctor Services, έμπειροι εθελοντές γιατροί και φαρμακοποιοί προσφέρουν τις πολύτιμες γνώσεις τους σε συναδέλφους τους από απομακρυσμένες, νησιωτικές περιοχές, ενώ ιατρικά και φαρμακευτικά βίντεο δίνουν την δυνατότητα σε επιστήμονες υγειάς να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να μοιραστούν απόψεις.

«Μέσω της online πλατφόρμας medicinno θα μπορέσει η ελληνική ιατρική κοινότητα να τοποθετηθεί εντός και εκτός Ελλάδος στην θέση που της αξίζει», αναφέρει η Ιωακειμίδου Χριστίνα MRCOG, Γυναικολόγος, ενώ ο Δρ.Κώστας Μανωλόπουλος, Γυναικολόγος, Kinderwunschzentrum Offenbach-Γερμανία προσθέτει πως το www.medicinno.com «αποτελεί λύση για την επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων όχι μόνο με συναδέλφους γιατρούς από την Ελλάδα αλλά και από τον υπόλοιπο κόσμο».

Στο διαδικτυακό διάλογο μεταξύ φαρμακοποιών και γιατρών μπορούν να συμμετάσχουν και φαρμακευτικές εταιρείες, οι οποίες με την σειρά τους έχουν την δυνατότητα να συνομιλήσουν με τους επιστήμονες υγείας ως ίσο προς ίσο, να ενημερώσουν σχετικά με νέα φαρμακευτικά σκευάσματα, αλλά και να ενημερωθούν απευθείας στα πλαίσια του διαλόγου για κοινά θέματα .

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύσσωμη η κοινότητα φαρμακοποιών και γιατρών πιστεύει πως πρέπει να υπάρχει στενότερη συνεργασία μεταξύ τους, η οποία αναμφισβήτα λειτουργεί και προς όφελος των ασθενών, ενώ από την πλευρά των πολιτών μελέτες δείχνουν ότι η πλειοψηφία απαιτεί την πιο στενή συνεργασία μεταξύ αυτών των επαγγελματικών ομαδων.

Πιο συγκεκριμένα τρεις στους τέσσερις ερωτηθέντες πιστεύουν ότι οι φαρμακοποιοί θα μπορούσαν σε συνεννόηση με τους γιατρούς να φροντίζουν για την επανασυνταγογραφηση, ιδιαίτερα στους χρόνια πάσχοντες, αναγκαιότητα που καλύπτεται απόλυτα από την εν λόγω διαδικτυακή πλατφόρμα.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου