ΑΡΧΙΚΗ
ΥΓΕΙΑ

Διακοπές…

Tης Μαρίζας Στ. Χατζησταματίου,

Ψυχολόγου, M.Sc, PhD, Διδάκτορος Παν/μίου Θεσσαλίας

www.my-psychology.gr

Οι διακοπές είναι απαραίτητες τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχική μας υγεία καθώς επιτρέπουν στον οργανισμό μας να ξεφεύγει από το έντονο και συνεχές, καθημερινό στρες. Οι άνθρωποι χρειάζονται διακοπές για να μπορούν να αναζωογονούνται και να συνεχίζουν τον δύσκολο δρόμο τους. Έτσι, δεν είναι ορθό να δεχόμαστε συμβιβασμούς στο θέμα των διακοπών διότι τότε δεν κάνουμε τις διακοπές που ονειρευόμασταν, απλώς ακολουθούμε τις διακοπές που κάποιοι άλλοι προγραμμάτισαν για μας. Οι διακοπές όταν σχεδιάζονται από εμάς τους ίδιους είναι μια ευχάριστη εμπειρία για όλους μας ανεξαρτήτως ηλικίας. Η καλή προετοιμασία και ο προσεκτικός προγραμματισμός βοηθούν στο να έχουμε ένα ευχάριστο και ασφαλές ταξίδι.

Κατά την προετοιμασία του ταξιδιού

Κατά τη Διάρκεια του Ταξιδιού

Να πίνετε άφθονο νερό και να πραγματοποιείτε ασκήσεις χαλάρωσης ειδικά αν φοβάστε το αεροπλάνο, ή αν σας ενοχλεί το ταξίδι με πλοίο.

Φτάνοντας στον προορισμό σας

Υποσχεθείτε τους ότι δεν θα αφήσετε τη δουλειά να εισβάλει στο περιβάλλον σας για όλη τη διάρκεια του χρόνου των διακοπών και τηρήστε την υπόσχεσή σας χαλαρώνοντας και περνώντας ευχάριστα με την παρέα σας τον υπόλοιπο χρόνο.

Επιστρέφοντας από τις διακοπές…

#Tags

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ