ΥΓΕΙΑ

Τα λάθη που κάνουμε όλοι στο λούσιμο των μαλλιών μας

τα-λάθη-που-κάνουμε-όλοι-στο-λούσιμο-τω-36455

Το λούσιμο των μαλλιών μας μπορεί να φαίνεται κάτι πολύ απλό και μια συνηθισμένη ρουτίνα, αλλά αποδεικνύεται ότι οι περισσότεροι από εμάς το κάνουμε λάθος.

Υπάρχουν πολλά κόλπα και συμβουλές για να φαίνονται, αλλά και να είναι τα μαλλιά μας δυνατά και υγιή. Ο κομμωτής Kieran Tudor και ο hair stylist Josh Wood, εξηγούν όλη τη διαδικασία και είναι πολύ απλούστερη από ό, τι νομίζετε.

Οι δυο ειδικοί, αποκαλύπτουν τα μικρά μυστικά και τις πιο κοινές παγίδες, ώστε να μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη ρουτίνα λουσίματος των μαλλιών σας.

Διαλέξτε το σωστό σαμπουάν

Το πρώτο βήμα για τη σωστή περιποίηση των μαλλιών, είναι το σωστό σαμπουάν, λέει ο Kieran. «Η χρήση λανθασμένου σαμπουάν μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό», υποστηρίζει.

«Συνιστώ πάντα στους πελάτες να αποφεύγουν προϊόντα που περιέχουν λαουρυλο-αιθεροθειικό νάτριο (Sodium Lauryl Sulphates -SLS), καθώς αυτό το συστατικό μπορεί εύκολα να απογυμνώσει τα μαλλιά από τα φυσικά έλαια, αφήνοντάς τα να στεγνώνουν και να είναι εύθραυστα με την πάροδο του χρόνου, ενώ επίσης αφαιρεί το χρώμα από τα μαλλιά, κάνοντάς τα να ξεθωριάζουν δύο φορές πιο γρήγορα», εξηγεί.

Δώστε προσοχή στο τριχωτό της κεφαλής σας

Αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό. Πρέπει επίσης, να λούζετε τα μαλλιά σας με έναν συγκεκριμένο τρόπο για να καθαρίσετε πραγματικά το τριχωτό της κεφαλής σας.

«Οταν λούζεστε, θα πρέπει να επικεντρώνεστε στο δέρμα του κεφαλιού σας! Πρέπει να καθαρίζεται αποτελεσματικά και να τρέφεται για να μεγαλώνουν υγιή τα μαλλιά. Κάνοντας μασάζ με το σαμπουάν στο τριχωτό της κεφαλής σας για δύο λεπτά, όχι μόνο αυτό καθαρίζει βαθιά, αλλά κάνει απαλή απολέπιση και διεγείρει τη ροή του αίματος, τα οποία είναι και τα δύο κρίσιμα για την ενίσχυση της αναζωογόνησης και της ανάπτυξης των μαλλιών», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Kieran.

«Πρέπει να δημιουργήσετε αρκετό αφρό για να καθαρίσετε αποτελεσματικά ολόκληρα τα μαλλιά σας κάνοντας το μασάζ», προσθέτει.

Λούσιμο χωρίς σαμπουάν: Η μέθοδος Co-washing

Όταν μιλάμε για λούσιμο μαλλιών, πάντα σκεφτόμαστε ότι αυτό γίνεται με κάποιο σαμπουάν φυσικά. Κι όμως, δεν είναι πάντα απαραίτητο και μπορείτε να καθαρίσετε τα μαλλιά σας χωρίς αυτό. Αυτό που χρειάζεστε είναι μόνο ένα καλό conditioner και φυσικά… νερό.

Κι ενώ εμείς γνωρίζουμε ότι η χρήση του conditioner, της μαλακτικής κρέμας δηλαδή, αποτελεί το δεύτερο βήμα στην περιποίηση των μαλλιών, μετά το λούσιμο, για εύκολο ξεμπέρδεμα, ενυδάτωση της τρίχας και επανόρθωση της, οι ειδικοί λένε πως μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε αντί για σαμπουάν.

«Δεν χρειάζεται πάντα να χρησιμοποιείτε σαμπουάν, μπορείτε αντ’ αυτού να επιλέξετε ένα conditioner. Απλώς βρέξτε τα μαλλιά σας με νερό, εφαρμόστε ένα πλούσιο μαλακτικό στα μαλλιά σας και κυρίως στις άκρες και στη συνέχεια ξεπλύνετέ τα πολύ καλά», λέει ο hair stylist.

«Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για όσους ασκούνται συχνά ή έχουν ξηρά / χοντρά μαλλιά. Το co-wash σας επιτρέπει να ξεπλένετε τυχόν ιδρώτα ή βρωμιά, χωρίς να επηρεάζεται η ισορροπία του τριχωτού της κεφαλής, ενώ ενισχύει, μαλακώνει και ενυδατώνει τις άκρες των μαλλιών σας», εξηγεί.

Ο νέος αυτός όρος Co-washing, προέρχεται από τις λέξεις Co(nditioner) και Washing, δηλαδή, λούσιμο με κοντίσιονερ.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου