ΥΓΕΙΑ

Διάσημα καρτούν χωρίς μαλλιά – Εκστρατεία κατά του παιδικού καρκίνου

διάσημα-καρτούν-χωρίς-μαλλιά-εκστρα-327776

Ο Σνούπι, η Όλιβ του Ποπάι, ο Γκάρφιλντ, η Hello Kity και άλλοι διάσημοι χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων χάνουν τα μαλλιά τους για να δείξουν στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο ότι και χωρίς μαλλάκια παραμένεις όμορφος…

Το βραζιλιάνικο ίδρυμα για τον καρκίνο GRAACC συνεργάστηκε με καλλιτέχνες του animation για να δημιουργήσουν τα Καραφλά Καρτούν, ένα πρότζεκτ με στόχο να βοηθήσει τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο να αισθάνονται λιγοτερο φόβο, αλλά και αυτοπεποίθηση παρότι έχουν χάσει τα μαλλιά τους λόγω των θεραπειών.

«Ενα παιδί με καρκίνο θα πρέπει να δείχνει όπως κάθε άλλο παιδί», λέει το βίντεο του πρότζεκτ, το οποίο δείχνει πασίγνωστα καρτούν να κυκλοφορούν χωρίς περούκες.

«Νομίζω ότι θα είναι πιο φυσιολογικό να βλέπω ένα καραφλό παιδί. Διότι ο καθένας θα το βλέπει στην τηλεόραση, ο καθένας θα το βλέπει στη Βραζιλία στην τηλεόραση», δήλωσε ένα από τα παιδιά.

«Πρέπει να είσαι περήφανος για κάθε καραφλό παιδί που βλέπεις, γιατί αυτό το πρόσωπο δίνει μάχη για τη ζωή του», λέει ένας νεαρός.

«Νόμιζα ότι αν βγάλω το καπέλο μου στο σχολείο θα γελούσαν μαζί μου, αλλά δεν νιωθω κάτι τέτοιο πια», σημειώνει ένα άλλο αγόρι – ασθενής βγάζοντας το καπέλο του.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου