ΥΓΕΙΑ

Έντεκα νέα κρούσματα MERS στη Σαουδική Αραβία

έντεκα-νέα-κρούσματα-mers-στη-σαουδική-αρ-319721

Την επέλαση του συνεχίζει ο ιός κοροναϊού MERS στη Σαουδική Αραβία, όπου εντοπίστηκαν έντεκα νέα κρούσματα, εκ των οποίων ένα στην ιερή πόλη της Μέκκα.

Από τους έντεκα φορείς του ιού, οκτώ βρίσκονται στην μονάδα εντατικής θεραπείας, δύο είναι σε σταθερή κατάσταση -μεταξύ των οποίων κι ο 24χρονος Σαουδάραβας από την Μέκκα- και ένας δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα. Τρεις από τους προσβληθέντες εργάζονταν στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της χώρας.

Η Σαουδική Αραβία αντιμετωπίζει μια αύξηση του αριθμού των προσβληθέντων από τον ιό τους τελευταίους μήνες, με πολλά από τα νέα κρούσματα να καταγράφονται στην Τζέντα, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του βασιλείου. Από τα έντεκα νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, τα τέσσερα καταγράφηκαν στην πρωτεύουσα Ριάντ, τα έξι στην Τζέντα και ένα στην Μέκκα, όπως προαναφέρθηκε.

Η αύξηση των κρουσμάτων του MERS στην Σαουδική Αραβία προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία καθώς η χώρα αναμένεται να δεχθεί εκατομμύρια προσκυνητές από ολόκληρο τον κόσμο τον Ιούλιο κατά την διάρκεια του Ραμαζανιού, και τον Οκτώβριο για το ετήσιο Χατζ, το προσκύνημα δηλαδή στην Μέκκα.

Τα τελευταία κρούσματα ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη Σαουδική Αραβία σε 272, με 81 ανθρώπους εξ αυτών να έχουν πεθάνει.

Ο κοροναϊός Αναπνευστικού Συνδρόμου Μέσης Ανατολής (MERS), ο οποίος εμφανίστηκε στην Μέση Ανατολή το 2012, προέρχεται από την ίδια οικογένεια με τον ιό SARS (Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο) που προκάλεσε τον θάνατο 800 ανθρώπων σε όλον τον κόσμο μετά την εμφάνισή του στην Κίνα το 2002.

newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου