ΑΛΜΥΡΟΣ

Δήμος Αλμυρού καλεί 5η ΥΠΕ

δήμος-αλμυρού-καλεί-5η-υπε-318936

Ο δήμαρχος ζητά από το διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας να αναλάβει τις ευθύνες του

Προ των ευθυνών του για την κατάσταση του Κέντρου Υγείας Αλμυρού, θέτει το Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Νεστ. Αντωνίου ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Δημ. Εσερίδης, ο οποίος κλήθηκε από τον κ. Αντωνίου να διευκολύνει την ΥΠΕ και να διαθέσει τεχνικό προσωπικό στο Κέντρο Υγείας.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Ο Διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας με επιστολή του (10 Σεπτεμβρίου 2015) προς το δήμαρχο Αλμυρού, παρουσιάζει την εικόνα δυσλειτουργίας των Κέντρων Υγείας και ειδικά για το Κ.Υ. Αλμυρού και ζητάει από τη Δημοτική Αρχή να συνδράμει με τη διάθεση τεχνικού προσωπικού.

«Μετά την ενσωμάτωση από 01/01/2015 των Κέντρων και Μονάδων Υγείας στις Υγειονομικές Περιφέρειες Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια παρατηρούνται πολλά προβλήματα στην λειτουργία του εξοπλισμού (π.χ. υπολογιστές, φωτοτυπικά, κλιματιστικά) των Κέντρων και Μονάδων Υγείας όπως ελλιπή συντήρηση, φθορές, βλάβες, μεταφορά εξοπλισμού. Επίσης, η 5η ΥΠΕ, αναφέρει ο κ. Αντωνίου προς τον κ. Εσερίδη, ενημερώνεται καθημερινά και για προβλήματα όπως υδραυλικής ή ηλεκτρολογικής φύσεως που υπάρχουν στα κτίρια όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες των Κέντρων και Μονάδων Υγείας κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα την ταλαιπωρία ασφαλισμένων και υπαλλήλων καθώς και την μη εύρυθμη λειτουργία των Μονάδων και των Κέντρων Υγείας.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει η 5η ΥΠΕ για την όσο το δυνατό πιο γρήγορη αντιμετώπιση όλων των παραπάνω θεμάτων αλλά και της καλής συνεργασίας που πρέπει να αναπτυχθεί μεταξύ των υπηρεσιών του Δημοσίου λόγω και των δύσκολων συνθηκών που επικρατούν στην πατρίδα μας, παρακαλούμε όπως διευκολύνετε την 5η ΥΠΕ με την διάθεση τεχνικού προσωπικού των Δήμων οι οποίοι θα έχουν την δυνατότητα να μετακινηθούν ύστερα από αίτημα των Κέντρων ή των Μονάδων Υγείας και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους προς όφελος των ασφαλισμένων, υπαλλήλων και του δημόσιου συμφέροντος».

Εκπληκτος δηλώνει ο Εσερίδης

«Με ιδιαίτερη έκπληξη ανέγνωσα το ανωτέρω σχετικό έγγραφό σας, σχετικά με τις υποχρεώσεις του Δήμου Αλμυρού απέναντι στο Κέντρο Υγείας, αναφέρει στην απάντησή του ο Δήμαρχος κ. Εσερίδης και συνεχίζει:

«Θα ήθελα λοιπόν στο πλαίσιο αυτό, να σας πληροφορήσω ότι ο Δήμος Αλμυρού βρίσκεται διαρκώς και εμπράκτως κοντά στα προβλήματα που υπάρχουν σ’ αυτό και τα οποία είναι αυξημένα. Βιώνουμε καθημερινά όλα αυτά με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι τόσο το προσωπικό όσο και οι πολίτες. Στηρίζουμε το Κέντρο Υγείας Αλμυρού οικειοθελώς με όλα τα υπάρχοντα μέσα τα οποία διαθέτει ο Δήμος.

Θα ήθελα όμως να με ενημερώσετε σχετικά με τη δική σας ευθύνη απέναντι στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, το οποίο μέρα με τη μέρα εγκαταλείπεται όλο και περισσότερο.

Το ιατρικό προσωπικό έχει να λαμβάνει μισθούς 8 μηνών και για το λόγο αυτό βρίσκεται σε επίσχεση εργασίας, χωρίς εσείς να κάνετε τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να επιλυθεί το σοβαρότατο αυτό πρόβλημα. Παρόλο αυτά το ιατρικό προσωπικό καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε όλα αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και συγχρόνως να παρέχει ιατρική κάλυψη στους ασθενείς με τα υπάρχοντα περιορισμένα μέσα που δυσχεραίνουν την κατάσταση.

Εσείς ως έμμισθος διορισμένος Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ποιες ακριβώς ενέργειες πράττετε ώστε να βρεθεί λύση σε όλα αυτά τα προβλήματα;

Μήπως γνωρίζετε ποιος είναι υπεύθυνος μέχρι σήμερα για την ορθή λειτουργία του εξοπλισμού (π.χ. υπολογιστές, φωτοτυπικά, κλιματιστικά), τη συντήρηση των οχημάτων και την καθαριότητα του Κέντρου Υγείας Αλμυρού αλλά και ποιος επωμίζεται το κόστος για όλα αυτά; Ο Δήμος Αλμυρού λειτουργεί ως θεματοφύλακας της εύρυθμης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας έως σήμερα, αλλά εσείς παραμένετε στην άγνοια για όλα αυτά που γίνονται.

Αντί να αναλαμβάνετε τις αρμοδιότητες σας, οι οποίες απορρέουν από τον διορισμό σας ως έμμισθος Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, στέλνετε έγγραφα μεταθέτοντας με τον τρόπο αυτό τις ευθύνες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ως Δήμαρχος Αλμυρού επεδίωξα επανειλημμένος να επισκεφθώ την 5η Υγειονομική Περιφέρεια και να καταθέσω όλα αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Αλμυρού αλλά δεν κατέστη ποτέ δυνατό.

Οφείλετε, καταλήγει ο κ. Εσερίδης, να επισκεφθείτε ο ίδιος από κοντά το Κέντρο Υγείας Αλμυρού, να καταγράψετε τα προβλήματα μιλώντας με τους εργαζομένους και να προσπαθήσετε για την επίλυση αυτών αντί να μεταθέτετε τις ευθύνες και αρμοδιότητες στον εκάστοτε Δήμαρχο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου