ΥΓΕΙΑ

Κινητοποιήσεις για τις ελλείψεις του νοσοκομείου

κινητοποιήσεις-για-τις-ελλείψεις-του-305224

Επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας καθημερινά από σήμερα, από τις 7 το πρωί μέχρι 9 π.μ., συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας 9-11 π.μ. και στη συνέχεια συνελεύσεις, αποφάσισε η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο Αττικό Νοσοκομείο.

Οι κινητοποιήσεις αυτές θα έχουν ως συνέπεια την αναστολή λειτουργίας των τακτικών εξωτερικών ιατρείων, του ακτινολογικού τμήματος και των υπόλοιπων εργαστηρίων, των τακτικών χειρουργείων και των τακτικών εισαγωγών.

Οπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση οι εργαζόμενοι, κατέληξαν στην απόφαση αυτή λόγω της απαξιωτικής, προκλητικής, αυταρχικής στάσης της διοίκησης του νοσοκομείου και των πολιτικών προϊσταμένων τους, που διαλύουν νοσοκομεία και βγάζουν σε διαθεσιμότητα οδηγούς και φύλακες».

Τονίζουν ακόμη ότι «το νοσοκομείο βουλιάζει από τα ράντζα, τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, οφειλόμενα ρεπό και κανονικές άδειες, καθώς και μεγάλες ελλείψεις σε φάρμακα και υλικά».

Στο μεταξύ, εξώδικο απέστειλε η ΟΕΝΓΕ στους 7 διοικητές ΥΠΕ για τις μετακινήσεις γιατρών από τα ΚΥ στο ΠΕΔΥ, όπου αναλύονται και οι λόγοι για τους οποίους αυτές «οι μετακινήσεις κρίνονται απαράδεκτες».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου