ΥΓΕΙΑ

Εισβολή κουνουπιών το καλοκαίρι στην Ελλάδα

εισβολή-κουνουπιών-το-καλοκαίρι-στην-297958

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι ειδικοί στο ΚΕΕΛΠΝΟ καθώς πρόκειται να υπάρξει εισβολή κουνουπιών φέτος το καλοκαίρι στην Ελλάδα λόγω του ήπιου χειμώνα.

Οι μειωμένες βροχές τον φετινό χειμώνα δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες για την αναπαραγωγή των κουνουπιών.

Σε εγρήγορση είναι το ΚΕΕΛΠΝΟ για να ληφθούν εγκαίρως τα απαιτούμενα προληπτικά μέτρα, όπως οι ψεκασμοί καθως ελοχεύει ο κίνδυνος να υπάρξουν νέα κρούσματα νοσημάτων όπως η ελονοσία αλλά ο ιος́ του ∆υτικού Νείλου.

Μόνιμη πλεον είναι διαμονη του ιού του ∆υτικού Νείλου στην χώρα μας , αφου επί τέσσερις συνεχόμενες χρονιές κανει την εμφανιση του , τονιζουν οι ειδικοι. Αναλυτικοτερα, Την περίοδο 2010-2013 δηλώθηκαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ συνολικά 609 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του ∆υτικού Νείλου, με τους 432 από τους ασθενείς να εκδηλώνουν συμπτώματα προσβολής και στο κεντρικό νευρικό σύστημα (εγκέφαλος και νωτιαίος μυελός) και τους 70 να χάνουν τελικά τη ζωή τους.

Η Ελλάδα, ωστοσο, δεν είχε ελονοσία από το 1975 έως το 2008, από το 2009 έως σήμερα καταγράφει κάθε χρόνο περιστατικά εγχώριας μετάδοσης, με την πλειονότητα να εντοπίζονται στον ∆ήμο Ευρώτα Λακωνίας. Συνολικά, την περίοδο 2009-2013 καταγράφηκαν 76 κρούσματα με εγχώρια μετάδοση, τα οποία αφορούσαν κατοίκους πολλών περιοχών, μεταξύ των οποίων η Λακωνία, η Εύβοια, η Λάρισα, η Αττική, η Βοιωτία κ.ά.

life2day.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου