ΥΓΕΙΑ

Περισσότερο ύπνο ζητούν 8 στους 10 φοιτητές

περισσότερο-ύπνο-ζητούν-8-στους-10-φοιτη-283252

Το 76,3% όσων πήραν μέρος σε σχετική έρευνα απάντησαν πως στη διάρκεια της ημέρας νυστάζουν, ελάχιστοι ωστόσο απέδωσαν την αϋπνία τους στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ενας στους πέντε ροχαλίζει και σχεδόν ένας στους τέσσερις παραμιλάει στον ύπνο του…

Τα συμπεράσματα αυτά προέρχονται από μελέτη της Μονάδας Αναπνευστικής Ανεπάρκειας του Nοσοκομείου Παπανικολάου και ομάδας φοιτητών, με θέμα «Συνήθειες ύπνου των φοιτητών του ΑΠΘ» που παρουσιάστηκε στο 29ο Βορειοελλαδικό Ιατρικό Συνέδριο, στη Θεσσαλονίκη.

Στην έρευνα συμμετείχαν 309 φοιτητές από διάφορες σχολές. Η μέση διάρκεια του ύπνου τους είναι 6,6±1,4ώρες τις καθημερινές, ενώ τα Σαββατοκύριακα ωστόσο χουζουρεύουν λίγο περισσότερο (8,6± 1,9 ώρες). Κατά την εξεταστική περίοδο οι φοιτητές δεν χάνουν και πολύ τον ύπνο τους, η διάρκεια του οποίου κυμαίνεται από 6,4 έως 8,1 ώρες. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι οι φοιτητές της Ιατρικής Σχολής κοιμούνται συγκριτικά ολιγότερο: Περίπου 5,7, έναντι 7,1 ωρών που κοιμούνται φοιτητές άλλων σχολών.

Από τους φοιτητές που μετείχαν στην έρευνα το 13% εργάζονται παράλληλα με τις σπουδές τους και το 41% εξ αυτών σε νυχτερινή βάρδια. Το 76,4% καταναλώνει καφέ για να ξυπνήσει και οι 9,1% χρησιμοποιούν αλκοόλ για να κοιμηθούν όταν έχουν πρόβλημα. Ροχαλητό ανέφερε το 21% των φοιτητών (66,1% άντρες), άπνοιες το 3,2% και παραμιλητό το 23,6%.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου