ΥΓΕΙΑ

Βάζετε το λάπτοπ στα πόδια σας; Δείτε τι θα πάθετε!

βάζετε-το-λάπτοπ-στα-πόδια-σας-δείτε-τι-276399

Το σύνδρομο του ψημένου δέρματος, είναι μια πάθηση που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια και υπεύθυνο για αυτή την δερματική βλάβη είναι το λαπτοπ. Πρόκειται για … έγκαυμα που προκαλεί στο δέρμα η μπαταρία του φορητού υπολογιστή και η οποία, εάν για μεγάλο χρονικό διάστημα γράφουμε με το λαπτοπ στα πόδια, μπορεί να γίνει επώδυνη, μέχρι και να προκαλέσει μόνιμες βλάβες στον δερματικό ιστό.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου, γυναίκες και παιδιά, με το λαπτοπ επάνω στα πόδια τους, στην κυριολεξία βίωσαν ένα αργό αλλά επώδυνο ψήσιμο του δέρματος τους. Γιατί και πως όμως συμβαίνει αυτό; Την κύρια ευθύνη τη φέρει η μπαταρία του λαπτοπ.

Σκεφτείτε πόσες φορές βάλατε τον φορητό υπολογιστή στα πόδια σας επάνω, και μετά από λίγο νιώσατε μια θερμότητα; Όχι βέβαια τόσο ισχυρή για να πονάτε, αλλά σίγουρα ενοχλητική. Η μπαταρία των λαπτοπ, όταν λειτουργούν, μπορεί να αγγίξει και τους 54 βαθμούς κελσίου. Αυτό από μόνο του δεν προκαλεί έγκαυμα. Όταν όμως γίνεται συνέχεια όχι μόνο προκαλεί έγκαυμα, αλλά εμφανίζεται και το «σύνδρομο του ψημένου δέρματος».

Το δέρμα που δέχεται όλη αυτή τη θερμότητα συνεχόμενα, αρχίζει να αποχρωματίζεται , οι ιστοί αρχίζουν ναι καίγονται αργά και δεν είναι λίγοι οι επιστήμονες που το τραβάνε ακόμη παραπέρα, και κάνουν λόγο για πιθανή εμφάνιση καρκίνου του δέρματος.

madata.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου