ΥΓΕΙΑ

Ένεση φράουλας για την καρδιά

ένεση-φράουλας-για-την-καρδιά-26823

Περιορίζει τη ζημιά που προκαλείται μετά από ένα έμφραγμα

Μια ουσία που βρίσκεται σε φρούτα, όπως οι φράουλες και τα μήλα, μπορεί να περιορίσει τη ζημιά που προκαλείται στην καρδιά μετά από ένα έμφραγμα.

Τα ποσοστά επιβίωσης μετά από ένα έμφραγμα ή εγκεφαλικό φαίνεται να αυξάνονται χάρη σε αυτήν την ουσία, υποστηρίζουν βρετανοί επιστήμονες.

Επιστημονική ομάδα με επικεφαλής γιατρούς και βιολόγους από το Πανεπιστήμιο του Cambridge, πιστεύουν ότι αν το συστατικό αυτό χρησιμοποιηθεί με τη μορφή ένεσης μετά από ένα έμφραγμα, θα μπορούσε να μειώσει σε βάθος χρόνου τη βλάβη που προκαλείται σε ζωτικά όργανα.

Η καινοτόμα αυτή έρευνα δημοσιεύτηκε στο έγκυρο επιστημονικό έντυπο «Nature».

Ο δρ. Michael Murphy από το Πανεπιστήμιο του Cambridge δήλωσε: «Η μελέτη αυτή εξηγεί το πώς η ζημιά στα όργανα προκύπτει τα πρώτα λεπτά μετά από ένα έμφραγμα ή εγκεφαλικό και κυρίως το πώς μπορούμε να σταματήσουμε αυτή τη ζημιά». «Χρησιμοποιήσαμε απλές ουσίες που βρίσκονται σε φρούτα που καταναλώνουμε καθημερινά, όπως μήλα, σταφύλια και φράουλες, τα οποία ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχαμε υποπτευθεί ότι έχουν τέτοιες θεραπευτικές ιδιότητες. Τελικά, φαίνεται ότι οι ουσίες αυτές λειτούργησαν πολύ καλά», καταλήγει ο δρ. Murphy.

vita.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου