ΛΑΡΙΣΑ

Αρθροπλαστικές επεμβάσεις με το τελευταίας γενιάς σύστημα ρομποτικής χειρουργικής NAVIO 7 στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

αρθροπλαστικές-επεμβάσεις-με-το-τελε-174952

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας οι τρεις πρώτες επεμβάσεις ολικής αρθροπλαστικής γόνατος, με το πρωτοποριακό σύστημα ρομποτικής χειρουργικής NAVIO 7, από τους συνεργάτες ορθοπεδικούς χειρουργούς του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας κ.κ. Κωνσταντίνο Μακρίδη, MD, MSc, PCaosD, PhD (certified robotic system user) και Μιλτιάδη Γεωργούση, MD, MSc, PhD (certified robotic system user).

Η κινητοποίηση των ασθενών έγινε άμεσα, εντός μόλις 10 ωρών μετά από το χειρουργείο τους (Fast-Track πρωτόκολλο), η μετεγχειρητική τους πορεία εξελίχθηκε ομαλά και πήραν εξιτήριο το δεύτερο 24ωρο.

Το NAVIO 7 Robotic Surgical System είναι ένα από τα πιο σύγχρονα και καινοτόμα ρομποτικά συστήματα Ορθοπεδικής, το οποίο επιτρέπει τη διενέργεια αρθροπλαστικών με εξαιρετική ακρίβεια.

Επιπρόσθετα, σε σύντομο χρονικό διάστημα και με την έλευση του νέου λογισμικού θα δίνεται η δυνατότητα ρομποτικής αποκατάστασης του Προσθίου και Οπισθίου χιαστού συνδέσμου καθώς και των χόνδρινων βλαβών των αρθρώσεων.

Τα πλεονεκτήματα του Navio 7 είναι:

  • Ελαχιστοποίηση του μήκους της τομής και της διατάραξης των μαλακών μορίων
  • Μικρός χρόνος νοσηλείας (1-3 ημέρες)
  • Γρήγορη κινητοποίηση ασθενούς
  • Ελαχιστοποίηση του πόνου και απώλειας αίματος
  • Μείωση έκθεσης του ασθενούς σε ακτινοβολία, καθώς δεν απαιτείται προεγχειρητικά αξονική τομογραφία
  • Υψηλή ανάλυση και πληροφόρηση κατά τη διάρκεια του χειρουργείου για την τάση των συνδέσμων της πάσχουσας άρθρωσης
  • Προσομοίωση της επέμβασης πριν ακόμη ξεκινήσουν οι χειρουργικοί χειρισμοί
  • Δυνατότητα χρησιμοποίησης 6 διαφορετικών τύπων αρθροπλαστικής γόνατος και ισχίου αναλόγως ηλικίας και δραστηριότητας του ασθενούς
  • Τοποθέτηση υλικού oxinium, καινοτόμου υλικού αρθροπλαστικής με χαμηλό συντελεστή τριβής.

Η χρήση του Navio 7 Robotic Surgical System ενισχύει τη μεγάλη εξειδίκευση που έχουν αποκτήσει στο εξωτερικό οι παραπάνω χειρουργοί, παρέχοντας πρωτοποριακές υπηρεσίες στους ασθενείς, οι οποίες ελαχιστοποιούν τον πόνο, τις επιπλοκές και το χρόνο νοσηλείας, επιτρέποντας άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου