ΥΓΕΙΑ

Αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για τις διαγνωστικές μελετά το υπουργείο Υγείας

αύξηση-του-προϋπολογισμού-του-εοπυυ-γ-143962

Τη δέσμευση του υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη, απέσπασαν οι γιατροί ότι την προσεχή εβδομάδα θα ανακοινωθεί δέσμη μέτρων για το rebate των εργαστηριακών γιατρών αλλά και τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ για τις διαγνωστικές εξετάσεις. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν, σήμερα, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Βλασταράκος, με τον υπουργό Υγείας συζητήθηκαν όλα τα επείγοντα προβλήματα του ιατρικού κλάδου και της περίθαλψης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βλασταράκος, παρουσία του Νομικού Συμβούλου του υπουργείου Υγείας, Αθανασίου Πλεύρη, ζήτησε από τον κ. Βορίδη την υλοποίηση του πλαισίου συμφωνίας ΠΙΣ – Υπουργείου Υγείας για τις διαγνωστικές εξετάσεις μετά και τις Υπουργικές Αποφάσεις Υ9/οικ.70522/14.8.2014 και Υ9/οικ.70521/14.8.2014, (ΦΕΚ 18/8/14).

Ο υπουργός Υγείας αποδέχθηκε τις θέσεις του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου σε σχέση με το rebate στους εργαστηριακούς ιατρούς, ενώ παραδέχθηκε το πρόβλημα με το χαμηλό ύψος του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για τις διαγνωστικές εξετάσεις. Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι ο περιορισμένος προϋπολογισμός, λόγω και της μη λειτουργίας των εργαστηρίων του ΠΕΔΥ, οδηγεί σε κατάρρευση τα μικρά και τα μικρομεσαία εργαστήρια.

Ο κ. Βορίδη δεσμεύθηκε ότι στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα ανακοινωθούν βελτιωτικές αποφάσεις.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου τόνισε στον υπουργό Υγείας ότι αναμένει όλες τις αναγκαίες αποφάσεις για τη λειτουργία των νοσοκομείων, του ΠΕΔΥ, του ΕΟΠΥΥ, την εξόφληση των δεδουλευμένων κ.λπ., οι οποίες έχουν κατ’ επανάληψη τεθεί και συζητηθεί στο υπουργείο Υγείας.

health.in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου