ΤΑΞΙΔΙΑ

Διεθνείς αφίξεις πάνω από το 2019 αλλά και από το ρεκόρ του 2022 – Πλήρης επαναφορά και στις κρατήσεις

διεθνείς-αφίξεις-πάνω-από-το-2019-αλλά-και-985228

Οι διεθνείς αφίξεις κινήθηκαν με ρυθμούς 9% πάνω από το 2019 και 1% πάνω σε σχέση με τη χρονιά ρεκόρ του 2022, το διάστημα από τον Μάρτιο -όταν εκκίνησαν οι απευθείας διεθνείς πτήσεις- έως και τις 20 Αυγούστου

Πλήρης επαναφορά των διεθνών αφίξεων σε επίπεδα που ξεπερνούν ακόμα και τη χρονιά-ρεκόρ του 2022 καταγράφεται πλέον στη Ρόδο, την ίδια στιγμή που και οι on line κρατήσεις στο νησί κινούνται πλέον θετικά.

Ειδικότερα, το πρόσημο των διεθνών αεροπορικών αφίξεων στο νησί της Ρόδου στο διάστημα από 1 Μαρτίου έως και 20 Αυγούστου είναι αυτή τη στιγμή θετικό παρά τις δασικές πυρκαγιές του Ιουλίου που έπληξαν το νησί, όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Ετσι οι διεθνείς αφίξεις κινήθηκαν με ρυθμούς 9% πάνω από το 2019 και 1% πάνω ακόμα και σε σχέση με τη χρονιά ρεκόρ του 2022, το διάστημα από τον Μάρτιο, όταν εκκίνησαν οι απευθείας διεθνείς πτήσεις έως και τις 20 Αυγούστου. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτή την σύγκριση, δεν συμπεριλαμβάνονται οι επιβάτες του εξωτερικού που φτάνουν στο νησί μέσω του αεροδρομίου της Αθήνας “Ελευθέριος Βενιζέλος” καθώς και οι επιβάτες που προσεγγίζουν το νησί μέσω του ακτοπλοϊκού δικτύου, που θα ανέβαζαν περαιτέρω το ποσοστό αύξησης (1%).

Επισημαίνεται ακόμα ότι το αρνητικό ισοζύγιο στις OnLine κρατήσεις, απόρροια των δασικών πυρκαγιών της Ρόδου, διήρκησε όλο κι όλο 6 ημέρες, από 23 έως 29 Ιουλίου, καθώς από τις 29 Ιουλίου, ήδη, το ισοζύγιο γύρισε θετικό και από τις 4 Αυγούστου, η Ρόδος ξεπέρασε σε όγκο on line κρατήσεων και το προ της πυρκαγιάς επίπεδο.

Πηγή: newmoney.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου