ΤΑΞΙΔΙΑ

Γεμάτες οι πτήσεις στα αεροδρόμια: 630 αφίξεις – αναχωρήσεις σήμερα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

γεμάτες-οι-πτήσεις-στα-αεροδρόμια-630-αφ-935397

Με 100% πληρότητα αναχωρούν οι ταξιδιώτες από τα αεροδρόμια της χώρας – Top προορισμοί τα νησιά – Ιταλία, Μιλάνο και Ρώμη, Βαρκελώνη και Παρίσι

Με πληρότητες ακόμη και στο 100% φεύγουν τα αεροσκάφη από το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, το Ελευθέριος Βενιζέλος, τόσο στο δίκτυο εσωτερικού όσο και στο δίκτυο εξωτερικού, ενώ και η Θεσσαλονίκη που παρουσιάζει αυξημένη συνδεσιμότητα με περισσότερα δρομολόγια αυτή την στιγμή έχει πολύ αυξημένη κίνηση.

Η έξοδος από τις πύλες των δύο αεροδρομίων έχει ξεκινήσει από χθές την Μ. Τετάρτη και αναμένεται να συνεχιστεί με ίδιους ρυθμούς έως και την Μ.Παρασκευή, ενώ οι επιστροφές εστιάζουν κυρίως στις ημέρες Δευτέρα 17/4 και Τρίτη 18/4.

Για το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας η κίνηση σε αφίξεις και αναχωρήσεις είναι η πιο έντονη σήμερα με 630 συνολικά– εκ των οποίων οι 317 αναχωρήσεις και οι 313 αφίξεις, ενώ αύριο Μ. Παρασκευή ο αντίστοιχος αριθμός αφίξεων και αναχωρήσεων διαμορφώνεται στις 594, εκ των οποίων οι 298 είναι ο αναχωρήσεις και οι υπόλοιπες αφίξεις.

Συνολικά 555 πτήσεις θα γίνουν το Μ. Σάββατο (279 αναχωρήσεις και 276 αφίξεις), ενώ την Κυριακή 16/4 αναμένονται 481 πτήσεις με 242 αναχωρήσεις. Από Δευτέρα 17/4 το σύνολο των πτήσεων στο «Ελ. Βενιζέλος» είναι 618, εκ των οποίων οι περισσότερες- 314- αφίξεις και την Τρίτη του Πάσχα συνολικά 605 πτήσεις με 304 αναχωρήσεις και 301 αφίξεις.

Για τους Ελληνες και δή στο δίκτυο εσωτερικού, στους top προορισμοί από την Αθήνα με την ίδια υψηλή πληρότητα είναι η Πάρος, η Σαντορίνη και η Μύκονος, η Μυτιλήνη, η Χίος, η Λήμνος, και η Κάρπαθος, ενώ οι top προορισμοί από Θεσσαλονίκη είναι η Μύκονος, η Σαντορίνη, Χίος, Λήμνος, Μυτιλήνη, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του μεγαλύτερου εγχώριου αερομεταφορέα, της Aegean.

Στο δίκτυο εξωτερικού οι προορισμοί που έχουν μεγάλη κίνηση αυτή την στιγμή είναι στην Ιταλία, το Μιλάνο και η Ρώμη, η Βαρκελώνη, το Παρίσι, η Βουδαπέστη, η Βιέννη, αλλά και το …κλασικό Λονδίνο, ενώ υψηλές πληρότητες καταγράφονται και στα δρομολόγια προς Κύπρο.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου