ΤΑΞΙΔΙΑ

Στους 15 καλύτερους «κρυφούς» προορισμούς της Ευρώπης η Φολέγανδρος

στους-15-καλύτερους-κρυφούς-προορισμ-297905

Μέσα στους 15 ευρωπαϊκούς προορισμούς που δεν έχουν γίνει -ακόμη- της μόδας από το ευρύ κοινό, συγκαταλέγεται η Φολέγανδρος, σύμφωνα με λίστα που δημοσιοποίησε η Huffington Post.

«Οταν μιλάμε για τους καλύτερους προορισμούς στην Ευρώπη, ο μεγαλύτερος δεν σημαίνει ότι είναι και ο καλύτερος. Ενώ οι ταξιδιώτες τυπικά προσελκύονται από μεγάλες πόλεις όπως το Λονδίνο και το Παρίσι, κάποιες τοποθεσίες – “καλά κρυμμένα μυστικά”- αποτελούν εναλλακτικές. Από μία μικροσκοπική πόλη στην Αλβανία με επιβλητική θέα σε ένα μικρό ορεινό χωριό της Ελβετίας γνωστό για τη μπύρα και το τυρί του, αξίζουν μία επιπλέον προσπάθεια», γράφει ο συντάκτης του άρθρου, παρουσιάζοντας τη λίστα με τους 15 ανεξερεύνητους ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Αναφερόμενος στη δική μας Φολέγανδρο, ο συντάκτης αναφέρει: «Συχνά στη σκιά της γειτονικής Σαντορίνης, η Φολέγανδρος προσφέρει μία διαφυγή από τα διάσημα θορυβώδη ελληνικά νησιά. Σφηνωμένο πάνω σε ένα βράχο, το νησί δεν έχει να δώσει από την άποψη των αξιοθέατων, αλλά τη δική του μοναδική γοητεία. Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν παρθένες παραλίες, να δοκιμάσουν την παραδοσιακή κουζίνα και να περάσουν ήσυχα απογεύματα ατενίζοντας τους ηλιόλουστους βράχους κόβουν την ανάσα».

Η λίστα

1. Porto Palermo, Αλβανία
2. Sainte-Agnes, Γαλλία
3. Coimbra, Πορτογαλία
4. Kotor, Μαυροβούνιο
5. Warsaw, Πολωνία
6. Appenzell, Ελβετία
7. Smolare, ΠΓΔΜ
8. Sibiu, Ρουμανία
9. Kosice, Σλοβακία
10. Korcula, Κροατία
11. Bolgheri, Ιταλία
12. Φολέγανδρος, Ελλάδα
13. Azores, Πορτογαλία
14. Malaga, Ισπανία
15. Kutna Hora, Τσεχία

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου