ΤΑΞΙΔΙΑ

Πέντε λόγοι για να επισκεφτείς την Ορεινή Ναυπακτία

πέντε-λόγοι-για-να-επισκεφτείς-την-ορε-181542

Ένας πραγματικά μοναδικός προορισμός για διακοπές όλο το χρόνο, αλλά και το χειμώνα. Βουνά, χαράδρες, ποτάμια, καταρράκτες, λίμνες συνθέτουν ένα υπέροχο και μοναδικό φυσικό τοπίο στο ανατολικό άκρο της Αιτωλοκαρνανίας, βόρεια του ποταμού Μόρνου πολύ κοντά σε Ευρυτανία, Φωκίδα και Φθιώτιδα.

Αποτελεί έναν από τους πιο αναπτυσσόμενους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα, λόγω της φυσικής ομορφιάς και των παραδοσιακών οικισμών της.

Διαβάστε πέντε καλούς λόγους για να επιλέξετε την Ορεινή Ναυπακτία για τις επόμενες διακοπές σας…

1. Μοναδικό φυσικό τοπίο

Τα δεκάδες απομονωμένα χωριά είναι φωλιασμένα κυριολεκτικά μέσα στη φύση. Τα ατελείωτα δάση από έλατα, καρυδιές, οξιές και οι λόγγοι με τις καστανιές μαγεύουν τον επισκέπτη, ενώ οι δασικοί δρόμοι σε φέρνουν στην καρδιά των βουνών μέσα από μοναδικές διαδρομές. Ίσως δυσκολεύουν λίγο οι στροφές, αλλά το τοπίο και ο προορισμός ανταμείβουν όποιον φτάνει στην περιοχή.

2. Φιλοξενία

Οι πρόθυμοι και φιλόξενοι κάτοικοι θα σας υποδεχτούν και θα σας βοηθήσουν να γνωρίσετε την περιοχή και τα μυστικά της. Σιγά-σιγά αναπτύσσονται όλο και περισσότερο οι υποδομές της, με τα παραδοσιακά πετρόχτιστα καταλύματα να κυριαρχούν στην περιοχή. Οργανώστε ένα οδοιπορικό ώστε να γνωρίσετε όσο περισσότερα χωριά γίνεται και θα φύγετε γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις από την αυθεντική, ελληνική ύπαιθρο.

3. Παράδοση

Αν και τα τελευταία χρόνια γίνονται αναπαλαιώσεις κατοικιών στα χωριά της Ορεινής Ναυπακτίας θα δείτε κατά κύριο λόγο το σεβασμό στην αρχιτεκτονική παράδοση. Υπάρχει εμφανής επιρροή από την ηπειρώτικη λαϊκή αρχιτεκτονική η οποία δένει μοναδικά με το σπάνιο φυσικό τοπίο. Με ορμητήριο τα μεγαλύτερα χωριά, οι ταξιδιώτες έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τους γραφικούς και παραδοσιακούς οικισμούς της Ορεινής Ναυπακτίας. Οι λάτρεις του θρησκευτικού τουρισμού θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν και πολλές παλιές εκκλησίες στην περιοχή.

4. Εναλλακτικές δραστηριότητες

Η περιοχή αποτελεί ιδανικό προορισμό και για τους λάτρεις της περιπέτειας και των extreme sports. Αν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία πρέπει να ξέρετε ότι στην Ορεινή Ναυπακτία μπορείτε να κάνετε από πεζοπορία μέχρι ράφτινγκ στο ποτάμι, mountain bike και διαδρομές με 4×4. Ακόμη όμως και η βόλτα στα μονοπάτια θα σας χαλαρώσει και θα σας βγάλει από τα καθιερωμένα.

5. Ηρεμία μακριά από το μαζικό τουρισμό

Η Ορεινή Ναυπακτία αποτελεί πόλο έλξης κυρίως για επισκέπτες που αναζητούν χαμηλών τόνων διακοπές, μακριά από το μαζικό, τυποποιημένο τουρισμό με διάθεση περιήγησης στα βουνά και σε παρθένα, ανόθευτα μέρη. Τα πιο πολυτελή καταλύματα υπάρχουν αλλά είναι μετρημένα, προσφέροντας έτσι επιλογή για όσους θέλουν χαλάρωση και πολυτέλεια μέσα στο πράσινο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου