ΤΟΠΙΚΟ

Μαθαίνουν τα μυστικά του Ζίου Ζίτσου

μαθαίνουν-τα-μυστικά-του-ζίου-ζίτσου-97383

Σημαντικές εμπειρίες αλλά όχι και μετάλλια αυτή τη φορά για τους αθλητές του Μαχητικού Γυμναστικού Συλλόγου 360° μιας και για πρώτη φορά αγωνίστηκαν στο πιο μεγάλο και δύσκολο πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου της χώρας, το οποίο είναι αναγνωρισμένο από τη Γ.Γ.Α. και μοριοδοτούμενο για τους μαθητές.

Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν πάνω από 1.100 αθλητές ηλικιών 12 και 15 ετών. Το Ζίου Ζίτσου είναι ένα άθλημα με πολύπλοκο χαρακτήρα αφού ο αθλητής πρέπει να μάθει να παλεύει σε όρθια μάχη εξ αποστάσεως (χτυπήματα – ημιεπαφής), σε όρθια μάχη κλειστής επαφής με ρίψεις (πάλη – τζούντο) αλλά και στη μάχη εδάφους (ne waza). Oι μικροί μαχητές στάθηκαν επάξια στα τατάμι του Ολυμπιακού Κέντρου Πάλης αποκομίζοντας σημαντικές αγωνιστικές εμπειρίες.

Το παρών στη διοργάνωση έδωσε και ο προπονητής του Μαχητικού Συλλόγου 360ο, Συμεών Γιοβάνης ο οποίος παράλληλα συγχάρηκε όλα τα παιδιά για την αξιόλογη προσπάθειά τους αλλά και στους γονείς που σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς είναι μαζί τους και τα στηρίζουν. Επίσης, τους ευχαρίστησε που βρέθηκαν δίπλα τους παρόλο το φόβο αποκλεισμού τους στην Εθνική οδό από τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Επόμενος στόχος του συλλόγου είναι το Κύπελλο Κεντρικής Ελλάδος Ζίου Ζίτσου που θα διεξαχθεί στη Λαμία τον Απρίλιο.

Στην κατηγορία των 15 ετών αγωνίστηκαν οι:

1. Ποπώλης Ιάσων

2. Μιχαήλ Παντελής

3. Τζαρτζάνη Λαμπρινή

Και στην κατηγορία 12 ετών οι εξής:

1. Μιχαήλ Δημήτριος

2. Ταρτζάνης Δημήτριος

3. Μπέκου Επιστήμη

Ο σύλλογος

Ο Μαχητικός Γυμναστικός Σύλλογος 360o δημιουργήθηκε από τον Συμεών Γιοβάνη το Σεπτέμβριο του 2014, ενώ υπάρχουν σχολές που λειτουργούν υπό την επίβλεψή του σε Λάρισα και Τρίκαλα. Παράλληλα, υπάρχει προοπτική ανάπτυξης και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Τα μαθήματα Ζίου Ζίτσου παρακολουθούν 35-40 παιδιά καθημερινώς από 7 έως 15 ετών. Ακόμη, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία παίρνουν μαθήματα KRAV MAGA. Το συγκεκριμένο σύστημα πάλης παρακολουθούν άτομα ηλικίας από 16 έως και 55 ετών.

Ο κ. Γιοβάνης είναι ο μοναδικός προπονητής στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα που έχει το δικαίωμα να διδάξει το συγκεκριμένο σύστημα.

Οσοι λαμβάνουν μέρος στα μαθήματα KRAV MAGA έχουν τη δυνατότητα εκτός του να γυμναστούν, να μάθουν τρόπους να αμυνθούν σε μία επίθεση. Δυστυχώς, στο Βόλο γίνονται επιθέσεις σε άτομα για κλοπή. Στη σχολή του κ. Γιοβάνη οι άνθρωποι μέσω του συγκεκριμένου συστήματος μαθαίνουν να αμύνονται σε συγκεκριμένες επιθέσεις.

Ο προπονητής του συλλόγου κ. Γιοβάνης έχει 2 Dan Ju Jitsu, είναι πτυχιούχος προπονητής Γ’ κατηγορίας από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και υπεύθυνος τομεάρχης της Ελληνικής Φιλάθλου Ερασιτεχνικής Ομοσπονδίας Ζίου Ζίτσου για την Κεντρική Ελλάδα στα Σώματα Ασφαλείας και Ενοπλες Δυνάμεις για το SELF DEFENCE (αυτοάμυνα) & ΝΕ WAZA (μάχη εδάφους) και με 2 Dan στο KRAV MAGA από την Hellenic Krav Maga Federation και την CLEAR-ZONE αναγνωρισμένη και πιστοποιημένη από την I.D.F (Υπουργείο Εθνικής Αμυνας του Ισραήλ) αλλά είναι και υπεύθυνος ανάπτυξης στην Κεντρική και Β. Ελλάδα.

Ο κ. Γιοβάνης μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ανέφερε: «Το Ζίου Ζίτσου εκτός του ότι αποτελεί πολύ καλό τρόπο εκγύμνασης του παιδιού του δείχνει τις αρετές της πειθαρχίας, της αυτοεκτίμησης όπως επίσης και την αυτοπεποίθηση. Επίσης, δίνει ένα σημαντικό μήνυμα εναντίον του bulling. Ολοι είμαστε ίσοι μέσα στην αίθουσα και αυτό το μήνυμα περνά και στο παιδί το οποίο το εφαρμόζει στη ζωή του. Οσο για το σύστημα KRAV MAGA θεωρώ πως είναι από τα πιο χρήσιμα πράγματα που υπάρχουν σήμερα. Ο καθένας θα πρέπει πλέον να γνωρίζει πώς να αμύνεται απέναντι σε οποιονδήποτε κίνδυνο. Τέλος, θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά της σχολής για την παρουσία τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου».

Κ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου