ΤΟΠΙΚΟ

Πρώτος σκόρερ στη Λάρισα ο Κουβελάς

πρώτος-σκόρερ-στη-λάρισα-ο-κουβελάς-905051

Εχει κατακτήσει ανόδους, τίτλους πρωταθλητή, κύπελλα, έχει διακριθεί πολλά χρόνια στα γήπεδα και μετά από 24 περίπου χρόνια μπάλα στα 38 του «πήρε» και τον τίτλο του πρώτου σκόρερ!

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο λόγος για τον Αλέξανδρο Κουβελά, που το 2016, πηγαίνοντας στον Διαγόρα με το σκεπτικό να κλείσει την ποδοσφαιρική του καριέρα, κέρδισε με την ομάδα του Στεφανοβικείου δυο πρωταθλήματα και τελικά συνέχισε και φέτος, έχοντας «μετακομίσει» στη Λάρισα και παίζοντας στην ΑΕ Κιλελέρ με την οποία αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Α’ κατηγορίας ΕΠΣΛ, πετυχαίνοντας 27 γκολ!

Ο γεννημένος στον Ριζόμυλο στις 13/3/1984 Αλέξανδρος Κουβελάς ξεκίνησε το 1998 από την ομάδα της γενέτειρας του, Αστέρα Ριζομύλου, όπου έχει αγωνιστεί ως τερματοφύλακας και ο πατέρας του, ενώ το 2003 μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό Βόλου, όπου μια χρονιά είχε 16 γκολ και την περίοδο 2006-07 κέρδισε και νταμπλ με πρωτάθλημα Δ’ Εθνικής και κύπελλο ΕΠΣΘ.

Το 2007 έπαιξε λίγο στη Γ’ Εθνική και στη Νίκη Βόλου και σε 4 ματς είχε ένα γκολ για να αγωνιστεί στο δεύτερο μισό της περιόδου στα Χανιά, που είχαν μείνει δεύτερα πίσω από την ΑΕ Χερσονήσου που τότε είχε προπονητή τον Βολιώτη Βασίλη Καραΐσκο για να επιστρέψει στη Θεσσαλία και να αγωνιστεί 4 χρονιές στον Τύρναβο.

Στη Δ’ Εθνική τη δεύτερη χρονιά (2009-10) ο Κουβελάς κέρδισε πρωτάθλημα και κύπελλο ΕΠΣΛ πετυχαίνοντας και 17 γκολ, ενώ παίζοντας με τον Τύρναβο και στη Γ’ Εθνική είχε κι εκεί 6 γκολ. Το 2012-13 βρέθηκε στον Δωτιέα Αγίας στη Δ’ Εθνική, την επόμενη περίοδο ήταν στη Γ’ Εθνική, φορώντας τη φανέλα του Ρήγα Φεραίου (26 συμμετοχές, 7 γκολ), για να γυρίσει και πάλι στη Αγιά (2014-15 στη Γ’ με 4 γκολ), ενώ το 2015-16 πήρε ένα ακόμη πρωτάθλημα αγωνιζόμενος στον Απόλλωνα Λάρισας που ανέβηκε στη Γ’ Εθνική.

Το 2016 γυρίζει μετά από 13 χρόνια στο τοπικό μας πρωτάθλημα και μέχρι πέρσι με τον Διαγόρα κέρδισε ένα πρωτάθλημα ΕΠΣΘ κι ένα Γ’ Εθνικής, σκοράροντας συνολικά 34 φορές.

Ενώ πάντα σκόραρε ακόμη κι όταν είχε αγωνιστεί και ως πλάγιο μπακ, φέτος ο Αλέξανδρος Κουβελάς έκανε το δικό του ρεκόρ αφού σε μια χρονιά πέτυχε 27 γκολ στην Α’ κατηγορία Λάρισας με την ΑΕ Κιλελέρ, που ήταν 4η στο πρωτάθλημα, αφήνοντας δεύτερο τον Γιώργο Λεσάι (21 γκολ) του πρωταθλητή Δωτιέα Αγιάς!

Ο Κουβελάς πέτυχε τα 27 από τα 47 συνολικά γκολ της ΑΕ Κιλελέρ, δηλώνοντας πολύ χαρούμενος για την ατομική αυτή διάκριση, που όπως είπε ήρθε και με τη βοήθεια των συμπαικτών του, αλλά και το οικογενειακό κλίμα και την εξαιρετική οργάνωση που βρήκε στην ομάδα.

Ο Αλέξανδρος Κουβελάς στα 38 του και έχοντας και δύο παιδιά, με τον φετινό τίτλο του πρώτου σκόρερ μάλλον θα συνεχίσει να αγωνίζεται στη Λάρισα όπου πλέον ζει και εργάζεται.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου