ΤΟΠΙΚΟ

Συνεχίζονται τα playouts στην Α’ Κατηγορία ΕΠΣΘ

συνεχίζονται-τα-playouts-στην-α-κατηγορία-ε-904285

Σε τρεις αγωνιστικές που απομένουν, θα οριστικοποιηθούν οι τρεις ομάδες που θα συνεχίσουν να αγωνίζονται και του χρόνου στην Α’ Κατηγορία ΕΠΣΘ, κι ενώ άλλες τρεις έχουν ήδη «αποχαιρετήσει» από τη διαδικασία των playouts, στο μόνο πρωτάθλημα που δεν έχει ολοκληρωθεί στο τοπικό μας ποδόσφαιρο.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Σήμερα Πρωτομαγιά γίνεται η 8η αγωνιστική, ενώ το τέλος του μίνι πρωταθλήματος καθορίσει και τον «χάρτη» των νέων διοργανώσεων της ΕΠΣΘ για την περίοδο 2022-2023, με την Α’ ΕΠΣΘ της νέας χρονιάς να έχει σίγουρα τις ομάδες: Αγία Αννα, Ρήγα Φεραίο, Ακρόπολη, Αίαντα, ΓΣ Αλμυρού, Τοξότη, Σαρακηνό, Θησέα, Μαγνησιακό, ΕΛ Νηλέα, τις τρεις πρώτες από την ειδική βαθμολογία των playouts και μια ακόμη, που θα οριστικοποιηθεί στις αρχές Ιουνίου, όταν θα τελειώσει το μίνι πρωτάθλημα ανόδου των πρωταθλητών ΕΠΣ στη Γ’ Εθνική. Αν ο πρωταθλητής ΕΠΣΘ, Πύρασος κερδίσει την άνοδο, από τη Β’ στην Α’ θα ανέλθει και η ΑΠΟΒ.

Στη Β’ ΕΠΣΘ της νέας περιόδου θα αγωνίζονται Δάφνη, Μυρμηδόνες, Διαγόρας, Μακρινίτσα, άλλες τρεις ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 4-5-6 της τελικής βαθμολογίας των playouts στις 15/5 και ακόμη οι Ιάσων Άλλης Μεριάς, Κένταυρος ΝΠ, Ανθιμος Γαζής, Πανιώνιος, Μικροθήβες, Σκόπελος και ακόμη μία.

Ο Πρωτεσίλαος με αήττητη πορεία στα playouts έγινε ήδη η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε και μαθηματικά τη συμμετοχή της και τη νέα χρονιά στη μεγάλη κατηγορία της ΕΠΣΘ, αφού είναι στο +9 από τη δεύτερη ομάδα και στην επόμενη αγωνιστική έχει και +3 βαθμούς, αφού κερδίζει χωρίς αγώνα τη Μακρινίτσα και σήμερα Κυριακή υποδέχεται τη Δάφνη και στο φινάλε (15/5) την Α.Ε. 2002.

Προβάδισμα για παραμονή έχει και η Αγχίαλος και μπορεί να τη «σφραγίσει» με δυο νίκες έδρας, αύριο με Σκιάθο και στο φινάλε με Δάφνη, ενώ για την τρίτη προνομιούχο θέση μάχονται η ΑΕ 2002, που σήμερα παίζει με τον Διαγόρα, ο οποίος δεν έχει νίκη, και στη συνέχεια έχει τα πιο δύσκολα ματς στην Αγχίαλο και στον Πτελεό. Ο Αστέρας Ριζομύλου, που παίρνει αρχικά τρίποντο χωρίς αγώνα, μετά παίζει στη Σκιάθο και υποδέχεται την Αγία Παρασκευή, ομάδες που έχουν… μαθηματικές ελπίδες.

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής:

Σήμερα Κυριακή, 1/5

Γηπ. Πλατάνου, (17:00):

Μυρμηδόνες-Αγία Παρασκευή

Γηπ. Στεφανοβικείου, (17:00)

Διαγόρας -ΑΕ 2002

Γηπ. Πτελεού, (17:00)

Πρωτεσίλαος -Δάφνη

Αύριο Δευτέρα, 2/5

Γηπ. Βασδέκειο (11:30):

ΦΘ Αγχίαλος-ΑΟ Σκιάθου

Αστέρας Ριζομύλου-Μακρινίτσα 3-0 α.α.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ PLAYOUTS

  1. Πρωτεσίλαος 39
  2. Αγχίαλος 30
  3. Α.Ε. 2002 26
  4. Αστέρας 25
  5. Σκιάθος 24
  6. Αγία Παρασκευή 22
  7. Δάφνη 18
  8. Μυρμιδόνες 17
  9. Διαγόρας 5
  10. Μακρινίτσα 0

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου