ΤΟΠΙΚΟ

«Εφυγε» ο θρυλικός παίκτης του Πυράσου, Δημήτρης Τσακούμης

εφυγε-ο-θρυλικός-παίκτης-του-πυράσο-889080

Ενας από τους θρυλικούς ποδοσφαιριστές του Πυράσου, ο Δημήτρης Τσακούμης, έφυγε από τη ζωή, με τον σύλλογο της Αγχιάλου να τονίζει σε συλλυπητήρια ανακοίνωσή του:

“Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Τσακούμης σε ηλικία 76 ετών, ένας από τους ποδοσφαιριστές που δικαίως βρίσκεται στο πάνθεον των κορυφαίων του Πυράσου.

Πρωτοαγωνίστηκε στην ομάδα μας στο φιλικό με τους Άγγλους αλεξιπτωτιστές το 1962 σε ηλικία 16 ετών και δεν βγήκε από την ενδεκάδα, παίζοντας μέχρι τα μισά της δεκαετίας του 1970, πρώτα ως δεξιός μπακ και μετά ως λίμπερο.

Διακρινόταν για τον δυναμικό τρόπο παιχνιδιού και την ικανότητα στις κεφαλιές, σε ένα ποδόσφαιρο άλλης εποχής που σημάδεψε τον σύλλογό μας και τη Νέα Αγχίαλο, βασικό μέλος μιας φουρνιάς σπουδαίων παικτών που έγραψαν την ποδοσφαιρική ιστορία του τόπου μας.

Κατά τη διάρκεια της πορείας του στον Πύρασο, η ομάδα άλλαξε γήπεδο, κατέκτησε το πρωτάθλημα της Γ’ Τοπικής το 1966, μετά της Β’ Τοπικής το 1971 και αγωνίστηκε για πρώτη φορά στη μεγάλη κατηγορία, ενώ ο εκλιπών αγωνίστηκε στον τελικό του Κυπέλλου 1974. Πάντα ρωτούσε για τον αγαπημένο του Πύρασο και ενδιαφερόταν να μαθαίνει νέα της ομάδος, ενώ για την τεράστια προσφορά του είχε βραβευτεί σε εκδήλωση του συλλόγου πριν έντεκα χρόνια.

Το διοικητικό συμβούλιο του Πυράσου εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου