ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Με 107 συμμετοχές η Ανάβαση Πορταριάς

με-107-συμμετοχές-η-ανάβαση-πορταριάς-86993

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων συνεχίζεται από σήμερα με τον 5ο γύρο του θεσμού, στην πολυαγαπημένη και ξακουστή Ανάβαση Πορταριάς (27 -28 Σεπτεμβρίου) με διοργανωτή τη Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου.

Ο αγώνας εντάσσεται στο πλαίσιο του πανελληνίου πρωταθλήματος Αναβάσεων κι αναμένεται να έχει αμφίρροπη εξέλιξη. Οι οδηγοί θα κάνουν τη διαδρομή των 3, 140 χιλιομέτρων που αρχίζει 500 μέτρα πάνω από τη διασταύρωση των Σταγιατών κι ολοκληρώνεται στον παλιό δρόμο του Ξενία. Στα επίσημα δοκιμαστικά θα γίνει τρεις φορές και στον αγώνα δύο, ενώ θα χρησιμοποιηθούν φωτοκύτταρα για τη χρονομέτρηση. Στην Ανάβαση Πορταριάς, δεν υπάρχουν συνοδηγοί

Οι συμμετοχές ανέρχονται σε 107 και ξεπέρασαν κάθε προσδοκία των διοργανωτών. Είναι χαρακτηριστικό πως στον ίδιο αγώνα πέρυσι συμμετείχαν 70 οδηγοί, ενώ την τελευταία τριετία, δεν έχει υπάρξει αγώνας με τόσες παρουσίες!

Τα αυτοκίνητα είναι χωρισμένα σε πέντε κατηγορίες που είναι οι εξής: Ν (Νορμάλ, όπως είναι κατασκευασμένα χωρίς καμία παρέμβαση), Α (τα καθαρά αγωνιστικά), Ε (αυτοκίνητα που έχει λήξει το ομολογκασιόν τους), Formula Saloon (αυτοκίνητα με επέμβαση με μεγάλο κυβισμό και πολλά άλογα) και τα Ιστορικά.

Η εκκίνηση της ανάβασης, που έχει συνολικό μήκος 3,1 χλμ. και θα πραγματοποιηθεί δύο φορές, βρίσκεται σε τμήμα της Ε.Ο. Βόλου – Πορταριάς στο Πήλιο από διασταύρωση Σταγιατών έως Πορταριά.

Η φετινή Ανάβαση Πορταριάς με 107 συμμετοχές μετρά 34 συνεχή χρόνια στο καλεντάρι του Πρωταθλήματος Αναβάσεων και είναι μία από τις κορυφαίες συναντήσεις της χρονιάς

Ο δρόμος για σήμερα Σάββατο 27/9 θα κλείσει στις 11:00 από την διασταύρωση Αλλης Μεριάς έως και το πέρας των δοκιμών (18:00) και για αύριο Κυριακή 28/9 από της 09:00 το πρωί έως και το πέρας του αγώνα (14:00). Εναλλακτική διαδρομή μέσω Κουκουράβας – Μακρινίτσας.

Η Γραμματεία του αγώνα θα φιλοξενηθεί στο Ξενοδοχείο Portaria Hotel and Spa, καθώς και η απονομή των επάθλων στους νικητές η οποία θα γίνει μετά τον αγώνα και ώρα 15.00.

Πληροφορίες στο επίσημο site της Λέσχης www.lavolos.gr.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου