ΤΟΠΙΚΟ

«Μεγάλωσε» η λίστα των Βολιωτών στους τελικούς

μεγάλωσε-η-λίστα-των-βολιωτών-στους-846699

Με τον «βενιαμίν» Ανταμ Τζανετόπουλο

Βολιώτικη ομάδα μπορεί να μην έχει παίξει σε τελικό κυπέλλου αλλά υπάρχουν Βολιώτες που πριν ή μετά φόρεσαν τη φανέλα του Ολυμπιακού και της Νίκης και έφθασαν να αγωνισθούν σε τελικούς κυπέλλου αλλά και να το σηκώσουν.

Σε αυτούς έρχεται να προστεθεί από την περασμένη Τρίτη ο 21χρονος Ανταμ Τζανετόπουλος της ΑΕΚ, ο οποίος μάλιστα έσπασε και το ρεκόρ του Τάσου Λαγού, ο οποίος πανηγύρισε τον τίτλο στην ηλικία των 22 ετών απέναντι στον επίσης Βολιώτη Παναγιώτη Γλύκο, όταν το 2014 ο Παναθηναϊκός επικράτησε του ΠΑΟΚ με 4-1.

Πιο παλιά, σε τρεις μάλιστα τελικούς με τον Ολυμπιακό του Πειραιά, έπαιξαν οι Βασίλης Μποτίνος, Τάκης Συνετόπουλος και Θανάσης Κωστούλας, αλλά και ο Βασίλης Βασιλάκος που δεν σήκωσε κύπελλο, αν και το δοκίμασε με δύο διαφορετικές ομάδες…

Το 1965 και το 1968 ο Βασίλης Μποτίνος πήρε κύπελλο με τον ΟΣΦΠ, ενώ έπαιξε και στον τελικό του 1969 όπου είχε αγωνισθεί και ο Βαγγέλης Λιαδέλης.

Το 1971 (3-1 τον ΠΑΟΚ) και το 1975 (1-0 τον ΠΑΟ) κυπελλούχος με τον ΟΣΦΠ στέφθηκε ο Τάκης Συνετόπουλος, ο οποίος έπαιξε και στον τελικό του 1976 που κρίθηκε στα πέναλτι και αυτό του Βολιώτη διεθνή απέκρουσε ο Φανάρας για τον Ηρακλή που ήταν κυπελλούχος.

Ο Θανάσης Κωστούλας έπαιξε με τον ΟΣΦΠ στους τελικούς του 2001 και 2002 όταν κυπελλούχοι αναδείχθηκαν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, ενώ το σήκωσε το 2005 στον τελικό με τον Αρη.

Ο Βασίλης Βασιλάκος έπαιξε τελικούς το 1981 και 1985 με τον ΠΑΟΚ (κυπελλούχοι ΟΣΦΠ και Λάρισα) αλλά και το 1989 με τον Πανιώνιο (3-1 κυπελλούχος ο ΠΑΟ).

Το 1980 ο Βολιώτης Γιώργος Βούλγαρης έπαιξε τελικό με την φανέλα του Ηρακλή (νικήτρια 5-2 η Καστοριά).

Οι επίσης Βολιώτες Χρήστος Ζαντέρογλου, Μίμης Κοκκινάκης και Λάκης Μουστακλής έχουν επίσης πάρει γεύση τελικών, όλοι με τον Ολυμπιακό του Πειραιά.

Σε αυτούς έρχεται να προστεθεί και ο Ανταμ Τζανετόπουλος, ο οποίος με 4 συμμετοχές στη φετινή διοργάνωση πανηγύρισε απέναντι στον Ολυμπιακό Πειραιώς μετά το τελικό 2-1 του ΟΑΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου