ΤΟΠΙΚΟ

Προφήτης… μακριά από το Βόλο

προφήτης-μακριά-από-το-βόλο-846696

Ο Ανταμ Τζανετόπουλος στα 21 του χρόνια πανηγύρισε με την ΑΕΚ το Κύπελλο Ελλάδος και μιλά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ

Τη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του έζησε το βράδυ της Τρίτης ο Ανταμ Τζανετόπουλος. Ο 21χρονος Βολιώτης ποδοσφαιριστής πανηγύρισε με τη ψυχή του την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος στον τελικό απέναντι στον Ολυμπιακό Πειραιώς, ομάδα με την οποία αγωνίστηκε στις μικρότερες ηλικιακά ομάδες αλλά ποτέ δεν τον πίστεψαν.

Συνέντευξη στο ΓΙΑΝΝΗ ΖΑΤΤΑ

Το ταλέντο του 18χρονου δεν έδειξε να συγκινεί ούτε τη Νίκη Βόλου, της οποίας ήταν μέλος από τα γεννοφάσκια του και έτσι μαζί με τον Ηλία Βούρα το καλοκαίρι του 2013 κατηφόρισε για την Αθήνα με στόχο να κάνει το μεγάλο άλμα στην καριέρα του με την ομάδα της ΑΕΚ, επιβεβαιώνοντας περίτρανα τη φράση του Ιησού «Ουδείς προφήτης στον τόπο του».

Ομως, με πίστη στις δυνάμεις του ο Τζανετόπουλος ξεπέρασε μαζί με τη νέα του οικογένεια τα πέτρινα χρόνια και από την επιστροφή της ομάδας στα επαγγελματικά πρωταθλήματα έφτασε την Τρίτη να γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία.

Ο κυπελλούχος Ανταμ Τζανετόπουλος, ο οποίος φέτος συμμετείχε και στον τελικό περνώντας ως αλλαγή στη θέση του αρχηγού Πέτρου Μάνταλου, μιλά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ αφιερώνοντας ακόμη μία διάκριση στον φύλακα άγγελό του, τον εκλιπόντα πατέρα του Παναγιώτη.

Πώς έζησες την κατάκτηση του Κυπέλλου; «Αναμφίβολα ήταν μια μοναδική εμπειρία. Ειδικά με μία ομάδα που ήμουν μαζί της και στα δύσκολα χρόνια. Το χρειαζόμασταν όλοι τόσο για τους εαυτούς μας και για τον κόσμο μας που δεν έπαψε λεπτό να μας στηρίζει, έστω κι αν το ΟΑΚΑ ήταν άδειο. Ενας τίτλος είναι πάντα κάτι ξεχωριστό γιατί μένει στην ιστορία. Πριν μπω στο παιχνίδι είχα 200 σφυγμούς από το άγχος, αλλά μόλις μπήκα στο γήπεδο σκεφτόμουν πότε θα τελειώσει να πανηγυρίσουμε. «Μπες – παίξε και δώστα όλα να το πάρουμε» μου είπε ο Στέλιος Μανωλάς, ήταν το μοναδικό που θυμάμαι και όλα τα άλλα ακολούθησαν».

Ποιά ήταν η συνεισφορά του προπονητή σου; «Εδειξε σε όλους πως μας πιστεύει. Αλλαξε την ψυχολογία μας και έδωσε μεγάλη σημασία σε αυτό. Μας εμψύχωνε πριν το παιχνίδι και η εμπειρία του όλα αυτά τα χρόνια με την ομάδα σίγουρα δεν είναι κάτι που μπορείς να αμελήσεις».

Σας κούρασε η αναβολή; «Μας επηρέασε πολύ γιατί προετοιμαζόμασταν για τον τελικό και δυο μέρες πριν όταν ανακοινώθηκε η αναβολή μας έπεσε η ψυχολογία. Δυστυχώς αυτά συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το θέλαμε τόσο πολύ γιατί είμαστε μια νέα ομάδα και τελικά τα καταφέραμε».

Πώς κρίνεις τη φετινή πορεία της ομάδας; «Μετά από την παρουσία μας σε Γ’ και Β’ Εθνική το να επιστρέφει με ένα τίτλο σίγουρα δεν μπορείς να πεις πως είναι κάτι άλλο από επιτυχημένη η πορεία μας, αλλά δεν σταματάμε εδώ. Θα προσπαθήσουμε να βγούμε και πρώτοι στα playoffs και να ολοκληρώσουμε τη χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Ξεκινώντας το ταξίδι για την ΑΕΚ σε ποιόν στηρίχθηκες;«Από την αρχή ο Ηλίας (σ.σ. Βούρας) ήταν αυτός που με στήριξε. Είναι σαν αδερφός μου. Με στήριξε και μου είπε να δουλεύω, να κάνω υπομονή και γενικά με φρόντιζε. Επαιξε μεγάλο ρόλο στο να αντέξω τις δυσκολίες και με βοήθησε και στην εξωγηπεδική ζωή. Χαίρομαι που είναι δίπλα μου και πανηγυρίσαμε μαζί».

Ποιό είναι το μέλλον σου στην ΑΕΚ και την Εθνική Ελλάδος; «Το μέλλον μου στην ΑΕΚ πηγαίνει τουλάχιστον μέχρι το 2020 οπότε και έχω συμβόλαιο και θα δώσουμε τα πάντα για νέους τίτλους. Οσον αφορά την Εθνική, ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Μακάρι να μου ξαναδοθεί η ευκαιρία να παίξω με την Ανδρών. Με την Ελπίδων έχω ακόμη ένα χρόνο μέχρι να ολοκληρωθούν και τα προκριματικά του Euro».

Θα άλλαζες τον τίτλο και αν όχι σε ποιον τον αφιερώνεις; «Με τίποτα! Σίγουρα όχι! Κάθε τίτλος είναι ξεχωριστός και δεν πρέπει να τον αλλάζεις, όταν έχεις κερδίσει κάτι με κόπο και ιδρώτα είναι δύσκολο να το αλλάξεις με κάτι. Σίγουρα το αφιερώνω στον πατέρα μου τον Παναγιώτη, ξέρω πως και εκείνος από εκεί που βρίσκεται πανηγυρίζει με μένα. Αυτό μου είναι αρκετό».

Με τον «αδερφό» του Ηλία Βούρα

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου