ΤΟΠΙΚΟ

Κρατούσε το ρόπαλο για ένα ημίχρονο

κρατούσε-το-ρόπαλο-για-ένα-ημίχρονο-846598

Αλλά ο Ηρακλής παραδόθηκε στην ανωτερότητα του Απόλλωνα και έχασε με 1-3

Τη δεύτερή του ήττα στα μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική γνώρισε χθες ο Ηρακλής Βόλου, ο οποίος αν και προηγήθηκε με 1-0 δεν άντεξε στην επανάληψη και παραδόθηκε στην ανωτερότητα του Απόλλωνα Λάρισας, χάνοντας με 1-3.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Η ομάδα του Γιάννη Φασουράκη άνοιξε το σκορ με τον Τσουκάλη, αλλά στην επανάληψη δεν μπόρεσε να κρατήσει το μηδέν με τους Λαρισαίους να ισοφαρίζουν με τον Παλάσκα και να προηγούνται με πέναλτι του Κυριάκου σε διάστημα 8 λεπτών. Το τελικό σκορ ήρθε να γράψει στο 90’ ο Κουρδής με κοντινή προβολή.

Πώς ξεκίνησε

Με τον Πολυμέρου κάτω από τα δοκάρια και από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Ασλάνογλου, Μοράλες, Σουλιώτη και Κοντοβά ξεκίνησε ο Ηρακλής. Στη μεσαία γραμμή οι Φέζο και Γκάγκας ήταν τα δύο αμυντικά χαφ με τους Νούσια και Τσουκάλη να κινούνται δεξιά και αριστερά στις πτέρυγες. Ο Μόσιος είχε ρόλο επιτελικού μέσου και στην κορυφή της επίθεσης τοποθετήθηκε ο Τσελεπής.

Το α’ μέρος

Ο Ηρακλής ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι με τον Τσουκάλη να κερδίζει το πέναλτι από τον Μπρέλλα, μόλις στο 6ο λεπτό και μετά από το σφύριγμα του διαιτητή Μαρόπουλου ανέλαβε και την εκτέλεση. Ο επιθετικός της βολιώτικης ομάδας έστειλε την μπάλα στα δεξιά του πορτιέρο ο οποίος απέκρουσε, αλλά δεν μπόρεσε να μπλοκάρει και έτσι με προβολή από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Οι τυπικά γηπεδούχοι δεν θα μπορούσαν να φανταστούν καλύτερο ξεκίνημα, βάζοντας δύσκολα από την αρχή στον Απόλλωνα, ο οποίος απείλησε με τον Κυριάκο στο 11’ αλλά ο Πολυμέρου παραχώρησε κόρνερ μετά το σουτ εκτός περιοχής από τον πολύπειρο μέσο.

Το παιχνίδι κυλούσε στα μέτρα του Ηρακλή ο οποίος είχε την προσοχή του στην άμυνα και κοιτούσε να χτυπήσει στην κόντρα. Από την άλλη ο Απόλλωνας είδε τον Κουβελά να σεντράρει από τα αριστερά με τον Πολυμέρου να απομακρύνει για να ακολουθήσει σουτ του Κολοβού από καλή θέση το οποίο πέρασε πάνω από την εστία στο 27’.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού ο Τσουκάλης θέλησε να απειλήσει ξανά την εστία του Απόλλωνα, αλλά το σουτ που έπιασε από το ημικύκλιο πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Οι παίκτες του Γιάννη Φασουράκη έψαχναν το δεύτερο γκολ και βρέθηκαν μια ανάσα από αυτό, όταν ο Γκάγκας εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Μοράλες προωθήθηκε στην επίθεση όμως η μπάλα πέρασε απογοητευτικά δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι στο 35’, δίχως να αλλάξει κάτι μέχρι το φινάλε του α’ μέρους.

Τάκλιν του Νούσια στον Γιαννακόπουλο

Το β’ μέρος

Στην επανάληψη ο Ηρακλής πλήρωσε την απειρία του, ξεμένοντας και από δυνάμεις από την υπερπροσπάθεια και μοιραία έδωσε χώρο στην αντίπαλη ομάδα. Σουτ του Κυριάκου στο 55’ εκτός περιοχής πέρασε άουτ, για να ακολουθήσει τρία λεπτά αργότερα επέμβαση του Πολυμέρου σε φάουλ του αρχηγού των Λαρισαίων.

Ο Απόλλωνας κατάφερε εν τέλει να ισοφαρίσει στο 60’, με τον Σκούπρα να κάνει τη σέντρα από τα δεξιά για την καρδιά της περιοχής εκεί όπου ο Παλάσκας πετάχτηκε και με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1.

Ο Σκούπρας συνέχισε να δημιουργεί προβλήματα στον Ηρακλή και στο 67’ κέρδισε πέναλτι από τον Σουλιώτη με τον διαιτητή να υποδεικνύει την άσπρη βούλα και ένα λεπτό αργότερα ο Κυριάκος μετέτρεψε την εσχάτη των ποινών σε γκολ, με τον Απόλλωνα να πετυχαίνει την ανατροπή και το 1-2 σε διάστημα οκτώ λεπτών.

Με τον Ηρακλή να μην έχει πλέον δυνάμεις να ισοφαρίσει ένα μακρινό σουτ του Τσελεπή στο 80’ σταμάτησε στην αγκαλιά του Μπρέλλα, με τους φιλοξενούμενους να «χτυπάνε» δέκα λεπτά αργότερα για το τελικό 1-3.

Συγκεκριμένα ο Κολοβός έπιασε το διαγώνιο σουτ από τα αριστερά με την μπάλα να βρίσκει το δεξί κάθετο δοκάρι και να ξεγελά τον Πολυμέρου, ο οποίος είδε τον Κουρδή να διαμορφώνει το τελικό 1-3 στο 90’.

Εναέρια μονομαχία με πρωταγωνιστές τους Τσελεπή και Κουρδή

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ 1-3

«Π. Μαγουλάς»

Σκόρερ: (6’ Τσουκάλης – 60’ Παλάσκας, 68’ πεν. Κυριάκος, 90’ Κουρδής)

Κίτρινες: Σουλιώτης, Γκάγκας – Γιαννακόπουλος, Κυργιάκος, Κολλιός

ΗΡΑΚΛΗΣ ΒΟΛΟΥ: (Φασουράκης) Πολυμέρου, Ασλάνογλου, Κοντοβάς, Σουλιώτης (75’ Βουρδάκης), Μοράλες, Φέζο (65’ λ.τρ. Ζαρίφης), Νούσιας, Γκάγκας. Τσελεπής, Τσουκάλης (75’ Θάνος), Μόσιος

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ: (Ζιώγας) Μπρέλλας, Αντωνόπουλος (14’) Κολοβός, Γιαννακόπουλος, Κολιός, Φλώρος, Γ. Κουρδής, Παλάσκας, Χατζής, Κουβελάς (66’ Λιλολάρι), Κυριάκος (91’ Γεωργούλης), Σκούπρας.

Τα αποτελέσματα στον 6ο Ομιλο

  • ΑΟ Σελλάνων – Διαγόρας Σεβαστής 1-1
  • Ηρακλής Βόλου – Απόλλων Λάρισας 1-3

Βαθμολογία

Θ. Ομάδα Γκολ Β.

  1. Απόλλων Λάρισας 5-2 6
  2. Διαγόρας Σεβαστής 4-2 4
  3. Α.Ο. Σελλάνων 2-3 1
  4. Ηρακλής Βόλου 1-3 0

Επόμενη αγωνιστική 3η

(Κυριακή 22/5, 5μ.μ.)

Διαγόρας Σεβαστής – Απόλλων Λάρισας

ΑΟ Σελλάνων – Ηρακλής Βόλου

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου