ΤΟΠΙΚΟ

Χάρηκαν ποδόσφαιρο στα Λεχώνια

χάρηκαν-ποδόσφαιρο-στα-λεχώνια-846018

Με απόλυτη επιτυχία υλοποιήθηκε το 1ο Πανελλήνιο Τουρνουά Παιδικού Ποδοσφαίρου στο γήπεδο των Κάτω Λεχωνίων το σαββατοκύριακο 14-15 Μαΐου, που ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας της τοπικής Ακαδημίας της Ενωσης Λεχωνίων – Νηλέας και του προπονητή Στάθη Φάλκου, όπως και των φοιτητών της ειδικότητας του 4ου έτους υπό την επιστημονική επιμέλεια του καθηγητή Ζήση Παπανικολάου.

Το ΤΕΦΑΑ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η ειδικότητα του μαθήματος ποδοσφαίρισης έχει αναπτύξει μία δυναμική ανοιχτή στην κοινωνία, εξωστρεφή και συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση του αθλητικού «γίγνεσθαι». Η συμμετοχή των αθλητών – μαθητών ηλικίας 6-8, 8-10, 10-12 άγγιξε τον αριθμό των 659 παιδιών.

Η πρωτοσύστατη ακαδημία της Α.Ε. Λεχωνίων Νηλέας με πρωτοφανή αποτελεσματικότητα κατάφερε να φέρει εις πέρας με απόλυτη συνέπεια την υλοποίηση του ονείρου των προαναφερθέντων και του Δ.Σ. του συλλόγου. Ο αριθμός των επισκεπτών του τουρνουά ξεπέρασε τους 1.500 το διήμερο αυτής της μεγάλης γιορτής του αθλητισμού.

Στο τουρνουά συμμετείχαν οι ακαδημίες των παρακάτω ομάδων: ΑΕ Λεχωνίων – Νηλέας, Αγία Παρασκευή, Θησέας Αγριάς, Κένταυρος Νοτίου Πηλίου, ΑΠΟΒ, Ολυμπιακός Βόλου, ΑΕ 2002, Πλαστήρας Καρδίτσας, Προμηθέας Λάρισας, Αγιαξ Λάρισας, Δήμητρα – Απόλλων Τρικάλων, Αμπελάκια Τρικάλων, Ακαδημία Δήμου Πύλης, ΑΟ Τρίκαλα, Νίκη Βόλου.

Οι διοργανωτές απευθύνουν τις ευχαριστίες τους στους τοπικούς χορηγούς που συμμετείχαν για τη πραγμάτωση της εκδήλωσης. Αυτοί ήταν οι εξής: ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ κ. Περικλής Λασκαράκης, το μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΣΘ κ. Οικονόμου Χρήστος, ο γιατρός των αγώνων κ. Μουράβας Ηρακλής, το Αστυνομικό Τμήμα Μηλεών και στελέχη του, ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Βόλου Γανωτής Κωνσταντίνος, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Κάτω Λεχωνίων κ. Αραμπατζής Γεώργιος, ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου Κάτω Λεχωνίων κ. Απόστολος Κατσιφός, ο δάσκαλος του δημοτικού σχολείου Κ. Λεχωνίων κ. Ρεντινιώτης Γεώργιος, η υπεύθυνη ακαδημιών κ. Βασιλική Γανωτή, η αντιπρόεδρος των ακαδημιών κ. Τόνη Μαρία, τα μέλη του Δ.Σ. της Α.Ε. Λεχωνίων Νηλέας, οι γονείς – εθελοντές, οι αμέτρητοι γονείς από διάφορες πόλεις που ακολούθησαν το τουρνουά και τέλος οι προπονητές και τα παιδιά – αθλητές που συμμετείχαν στην εκδήλωσή μας. Η φιλοσοφία του τουρνουά και το σύνθημα των αγώνων ήταν «χάσουμε κερδίσουμε εμείς θα το γλεντήσουμε».

Οι αγώνες ήταν μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, όλα τα παιδιά βραβεύτηκαν με μετάλλια, τα οποία έγιναν χειροποίητα από γυναίκες – γονείς των παιδιών και αντικατοπτρίζεται το όραμα του κ. Ζήση Παπανικολάου για «Παιδί – Παιδεία – Αθλητισμό» το οποίο τείνει να γίνει όραμα της ομάδας του και του Δ.Σ. της ακαδημίας.

Ολοι οι συμμετέχοντες έδωσαν ραντεβού για μελλοντική άμεση συνεργασία και ευχές για την καθιέρωση ως θεσμού του τουρνουά με στόχο τη γιγάντωσή του ώστε η περιοχή των Κ. Λεχωνίων να χαρακτηριστεί ως πυρήνας ποδοσφαιρικού – αθλητικού αθλητισμού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου