ΤΟΠΙΚΟ

Περιμένουν… σε ετοιμότητα

περιμένουν-σε-ετοιμότητα-813957

Την Τετάρτη 20/7 η συνάντηση στην ΕΠΣΘ για προτάσεις της νέας Β’ κατηγορίας

Σε αναμονή βρίσκονται οι ομάδες της νέας κατηγορίας ΕΠΣΘ, αφού μεθαύριο, Τετάρτη 20 Ιουλίου θα διεξαχθεί η συνάντηση των παραγόντων των ομάδων που θα συμμετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα της Β’ τοπικής με τους ιθύνοντες της ΕΠΣΘ. Το γεγονός πως πολλές ομάδες προέρχονται από την περιοχή του Βόλου δυσκολεύει τα σχέδια της Επιτροπής Πρωταθλήματος, καθώς η κατάρτισή τους, σύμφωνα με τα γεωγραφικά κριτήρια, δεν μπορεί να γίνει.

Επιμέλεια: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Βέβαια, αυτό μόνο θετικό μπορεί να είναι, διότι τα προηγούμενα δύο έτη η Α’ ΕΠΣΘ είχε χωριστεί, σύμφωνα με γεωγραφικά κριτήρια σε δύο ομίλους, με αποτέλεσμα να αποδυναμωθεί το πρωτάθλημα. Το ίδιο πιθανότατα θα γίνει αν το συγκεκριμένο μοντέλο μεταφερθεί στη νέα Β’ ΕΠΣΘ. Δηλαδή θα μετατραπεί σε ένα, επίσης μέτριο αγωνιστικά, πρωτάθλημα.

Ετσι, οι άνθρωποι της Ενωσης κάλεσαν τα σωματεία-μέλη τους για να βρεθεί μία λύση, η οποία θα είναι συμφέρουσα για όλους. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «η Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας καλεί τους εκπροσώπους των σωματείων – μελών της, που την προσεχή αγωνιστική περίοδο θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας, την Τετάρτη 20/7/2016 και ώρα 7 μ.μ. στα γραφεία της Ενώσεως, σε συνάντηση και ανταλλαγή απόψεων, ως προς το ζήτημα της καταρτίσεως των δύο ομίλων».

Οι ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα συνολικά ανέρχονταν στις 22-23, αλλά η συγχώνευση της Α.Ε. Διμηνίου με τη Δύναμη έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει μία ομάδα λιγότερη.

Οι ομάδες που προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού (7 ομάδες) είναι: Αγχίαλος, Αθλος Αλμυρού, Αργοναύτες Αμαλιάπολης, Αχιλλέας Αχιλλείου, Δήμητρα Ευξεινούπολης, Μυρμιδόνες Πλατάνου, Μικροθήβες.

Οσον αφορά την περιοχή του Πηλίου (5 ομάδες) είναι οι: ΑΕ 2002, Ανθιμος Γαζής Μηλεών, Ενωση Λεχωνίων Νηλέα, Κένταυρος Νοτίου Πηλίου και Μακρινίτσα.

Ακόμη από την περιοχή του Βόλου (10-11 ομάδες) θα αγωνιστούν οι: Δάφνη Βόλου, Εθνικός Βόλου, Ελευθεριακός, Ιάσων Αλλης Μεριάς, Μαγνησιακός, Νέοι Αθλητές Νίκης, Πανιώνιος, Πηλέας Βόλου, Τοξότης Βόλου, για πρώτη φορά θα συμμετάσχει η Αγία Αννα, ενώ γίνονται κινήσεις ώστε να «κατέβει» να αγωνιστεί και η Ιωλκός.

Πιθανός διαχωρισμός σε περίπτωση γεωγραφικών κριτηρίων θα μπορούσε να είναι στον έναν όμιλο να αγωνίζονται οι ομάδες από τον Αλμυρό, στον άλλον εκείνες από την περιοχή των Λεχωνίων και οι σύλλογοι από το Βόλο να μοιραστούν σε αυτούς. Επίσης, μία ακόμη πρόταση θα μπορούσε να είναι όλοι οι σύλλογοι να μπουν σε κλήρωση και να μοιραστούν σύμφωνα με ότι βγάλει η κληρωτίδα. Ωστόσο, την τελική απόφαση θα πάρουν τα σωματεία.

Μπορεί πάντως ο καταρτισμός των ομίλων να είναι ακόμη στον αέρα, διότι υπάρχει η πιθανότητα ακόμη και η συνάντηση της Τετάρτης να μην αποφέρει καρπούς, όπως έγινε και όταν η Ενωση ζήτησε εγγράφως τις απόψεις των συλλόγων λίγο καιρό πριν, ωστόσο ορισμένοι σύλλογοι προχωρούν στο σχεδιασμό της επόμενης ημέρας.

Παρακάτω οι πρώτες κινήσεις των σωματείων της Β’ ΕΠΣΘ:

Φθιώτιδες Θήβες Αγχιάλου

Ο Γ. Παναγιωτόπουλος στον πάγκο της Αγχιάλου

Με νέο προπονητή θα πορευτεί η ομάδα της Αγχιάλου, καθώς τη θέση του Λεωνίδα Μπίλη στην τεχνική ηγεσία θα πάρει ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος. Πρόκειται για έναν από τους πιο έμπειρους προπονητές με μεγάλη θητεία στο τοπικό ποδόσφαιρο της Μαγνησίας. Τη διετία 2006-08 βρέθηκε στον πάγκο του Πυράσου, τον οποίον οδήγησε στην κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος στην ιστορία του, ενώ ακολούθως είχε μικρή θητεία σε Αχιλλέα Φαρσάλων, Νέους Αθλητές και την περίοδο 2010-11 βρέθηκε και πάλι στον Πύρασο. Τα τελευταία χρόνια απείχε από το τοπικό. Ηδη η διοίκηση έχει προχωρήσει σε εννέα ανανεώσεις, ενώ μετρά και βασικές απώλειες. Συγκεκριμένα τη νέα σεζόν με τη φανέλα των «βυσσινοί» θα αγωνίζονται οι Γιάννης Μαυρόπουλος, Αποστόλης Τσακόγιας, Γιώργος Κολώνης, Γιάννης Καραγιώργος, Άκης Ρούλης, Δημήτρης Τσάμης, Χρήστος Σίμος, Σπύρος Ρωμανός και Αποστόλης Βέτσικας. Αντιθέτως, αποχώρησαν οι Βαγγέλης Τσαρδακάς ( που ανακοινώθηκε από τον Σαρακηνό), Αποστόλης Μπούτλας, Νίκος Φούκης και Χάρης Μπούτλας (οι οποίοι μεταγράφηκαν στον Πύρασο).

Δάφνη Βόλου

Ο έμπειρος και ταυτόχρονα απαιτητικός προπονητής Παντελής Βαρβέκης θα καθοδηγήσει την ομάδα των Αγίων Αναργύρων στο νέο πρωτάθλημα της Β’ τοπικής κατηγορίας, όπως ανακοινώθηκε. Στο πλευρό του τεχνικού θα βρίσκεται ο Γιώργος Λίταινας που θα αναλάβει την εκγύμναση της ομάδας. Πέρυσι ο κ. Βαρβέκης είχε αναλάβει τη ποδοσφαιρική ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου του Βόλου, ενώ πριν δύο έτη βρίσκονταν στην τεχνική ηγεσία της Κ20 της Νίκης Βόλου. Οσον αφορά το νέο ρόστερ, στόχος των ανθρώπων της ομάδας είναι να μειωθεί αισθητά ο μέσος όρος ηλικίας, δηλαδή το βασικό σχήμα να απαρτίζεται από τρεις έμπειρους παίκτες και από ’κει και πέρα να αγωνίζονται νεαροί και παράλληλα ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές. Πάντως, παρελθόν για το σύλλογο αποτελούν ήδη οι Αλέξανδρος Τσαντόπουλος και Κώστας Δεμίρης.

Δήμητρα Ευξεινούπολης

Μαγνησιακός και Δήμητρα φέτος στη Β’ κατηγορία

Από παίκτης έγινε προπονητής ο Γιάννης Σιαμέτης, που ανέλαβε να καθοδηγήσει τους πράσινους στο νέο πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣΘ. Ο 28χρονος Γιάννης Σιαμέτης είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα το ποδόσφαιρο, έχει διατελέσει βοηθός σε όλους τους προπονητές που πέρασαν τα τελευταία τρία χρόνια από την ομάδα και ήταν και ο προπονητής των ακαδημιών. Από το σύλλογο έχουν ήδη ανακοινωθεί οι ανανεώσεις παραμονής των Αντωνιάδη Θανάση, Ποζιόπουλου Αλέξανδρου, Μπίνα Νίκου, Κακλιά Αυγουστίνου, Μπίνα Κώστα, Καρατέεβ Βαλεντίνου και Σαββίδη Σάββα.

Εθνικός Βόλου

Ο Παναγιώτης Ζορδομπάς θα είναι για ακόμη μία σεζόν ο προπονητής του Εθνικού, ενώ ήδη έχουν γίνει συζητήσεις με επτά ποδοσφαιριστές που θα ενισχύσουν το φετινό ρόστερ.

Ιάσων Αλλης Μεριάς

Με τον Φώτη Αγραφιώτη στον πάγκο του θα πορευτεί τη νέα σεζόν ο Ιάσονας Αλλης Μεριάς στο νέο πρωτάθλημα της Β’ τοπικής. Ο νεαρός τεχνικός που έως και πέρυσι αγωνίζονταν στην Αγία Παρασκευή ξεκίνησε την προπονητική του πορεία το Φεβρουάριο του 2015 από την ακαδημία του Ολυμπιακού Βόλου.

Μαγνησιακός

Με τον Βασίλη Πανόπουλο για 13η συνεχόμενη χρονιά στην τεχνική ηγεσία και την ίδια φιλοσοφία θα πορευτεί ο Μαγνησιακός. Η ομάδα θα στηριχτεί στα δικά της παιδιά και στόχος της θα είναι η άμεση επάνοδος στην Α’ τοπική.

Ενωση Μικροθηβών – Αϊδινίου

Ο Χρήστος Αναγνώστου θα βρεθεί στον πάγκο της ομάδας των Μικροθηβών για ακόμη μία σεζόν, ενώ στόχος των ανθρώπων της ομάδας είναι να διατηρηθεί ο περσινός βασικός κορμός. Ωστόσο, σημαντική αλλαγή για την ομάδα αποτελεί η αλλαγή της έδρας, καθώς ο σύλλογος για τα φετινά εντός έδρας ματς θα χρησιμοποιεί το γήπεδο του Αϊδινίου, ενώ σε εκείνο των Μικροθηβών θα γίνονται οι προπονήσεις.

Πανιώνιος Νέας Ιωνίας

Ο Νίκος Σκουφογιάννης θα παραμείνει στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου της Νέας Ιωνίας για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν. Υπενθυμίζουμε πως από παίκτης του Πανιωνίου, το προηγούμενο καλοκαίρι πέρασε στη θέση του προπονητή σε ηλικία 30 ετών. Την πρώτη μεταγραφή για την ομάδα αποτελεί ο Κώστας Παπαπορφυρίου που είχε αποχωρήσει τον περασμένο Γενάρη από το σύλλογο για να αγωνιστεί στον Απόλλωνα Καναλίων.

Πηλέας Βόλου

Επαφές με παράγοντες και ποδοσφαιριστές που βρέθηκαν στον Πηλέα στο παρελθόν, ώστε να συγκροτηθεί νέα διοίκηση και κατ’ επέκταση νέα ομάδα, γίνονται από ανθρώπους του συλλόγου. Ο προπονητής που πιθανότατα θα αναλάβει την ομάδα θα είναι ο Στέργιος Σιαμέτης.

Αγία Αννα

Για πρώτη φορά θα συμμετάσχει σε πρωτάθλημα της ΕΠΣΘ, πέρα από εκείνα των ακαδημιών, η ομάδα της Αγίας Αννας. Προπονητής θα είναι ο Νίκος Αθανασιάδης και θα αποτελείται από ποδοσφαιριστές της ακαδημίας που έχουν γεννηθεί το 2001, αλλά και από έμπειρους παίκτες που αγωνίζονταν σε ομάδες του τοπικού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου