ΤΟΠΙΚΟ

Εξαιρετικά αισιόδοξος ο Γραμμένος

εξαιρετικά-αισιόδοξος-ο-γραμμένος-777735

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας, Βαγγέλης Γραμμένος, παραβρέθηκε στην κλήρωση της ΕΠΣΘ την περασμένη Δευτέρα στο ξενοδοχείο Volos Palace και μετά την εκδήλωση απάντησε στις ερωτήσεις του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ αναφορικά με την επόμενη μέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως και για τη δική του υποψηφιότητα με στόχο να αποτελέσει το διάδοχο του Γιώργου Γκιρτζίκη. Αναλυτικά όσα ανέφερε:

Για την παραίτηση Γκιρτζίκη από την προεδρία της ΕΠΟ και τις επερχόμενες εκλογές: «Η παραίτηση του απερχομένου προέδρου της ΕΠΟ ήταν υποχρεωτική διότι αυτό προβλέπει ο ελληνικός νόμος. Δεν υπάρχει κάτι που θα πρέπει να σχολιάσω. Σε τέτοιες περιπτώσεις οφείλει κανείς να δείχνει τον απαιτούμενο σεβασμό στη νομοθεσία της χώρας. Οσον αφορά τις επικείμενες εκλογές της Ομοσπονδίας είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος πως η κίνηση την οποία έχω τη μεγάλη τιμή να εκπροσωπώ θα είναι αυτή που θα κερδίσει τις εκλογές. Η επόμενη μέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα πρέπει να είναι δημιουργική, όσο κι’ αν είναι δύσκολη, γιατί αυτό το τέλμα που έχει περιέλθει το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να συνεχιστεί και να ανασάνει. Πρέπει να αλλάξει η ΕΠΟ. Βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα και είναι εν πολλοίς αυτή που δημιουργεί το πρόβλημα. Είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος και πιστεύω πως στο επόμενο διάστημα η κίνηση μας θα πλαισιωθεί με περισσότερες Ενώσεις και ΠΑΕ».

Για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην κλήρωση της Football League σχολίασε: «Τα καταδίκασα την ίδια μέρα. Είναι ένα ποδόσφαιρο που δεν γεννά τη βία αλλά εκτονώνεται η βία στο ποδόσφαιρο. Καταλαβαίνετε ποιος είναι ο κίνδυνος ανά πάσα ώρα και στιγμή είτε σε μια εκδήλωση είτε μέσα στο γήπεδο. Αυτά τα φαινόμενα δεν γεννήθηκαν από μόνα τους, αλλά επειδή υπήρχαν γενεσιουργές αιτίες. Θα πρέπει να δώσουμε τη λύση και να εξαλείψουμε τέτοια γεγονότα. Είναι απαράδεκτα τέτοια γεγονότα».

Τέλος, για την κλήρωση της ΕΠΣΘ τόνισε: «Νομίζω πως ήταν μία επιτυχημένη εκδήλωση, πρωτοποριακή με την έννοια της ηλεκτρονικής κλήρωσης και σηματοδοτεί προφανώς την έναρξη των πρωταθλημάτων για την οποία θέλω να ευχηθώ στα σωματεία, στους παράγοντες και σε όλους τους συντελεστές της ΕΠΣΘ να είναι ένα πρωτάθλημα καλύτερο από το περσινό. Να είναι όλοι υγιείς και κυρίως να είναι πρωταγωνιστές οι ποδοσφαιριστές».

ΕΣΠΘ υπέρ Γραμμένου

Για την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Γραμμένου μίλησε ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ Περικλής Λασκαράκης, τονίζοντας στο ΣΠΟΡ FM 89.5 πως η Ενωση της Μαγνησίας τάσσεται υπέρ της.

«Στηρίζουμε την υποψηφιότητα του κ. Γραμμένου, είναι μια στάση και άποψη που έχουμε αποκτήσει ως διοίκηση και η οποία διαμορφώθηκε πολύ εύκολα. Απορώ πως υπάρχουν ακόμη Ενώσεις, που δεν έχουν βρεθεί στο πλευρό του κ. Γραμμένου, για να ξεβρομίσει, επιτέλους, το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Δεν έχουν αντιληφθεί το ένα και μοναδικό. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να πάει μπροστά με κανένα από τα άτομα των προηγούμενων διοικήσεων της ΕΠΟ, ούτε με τον κ. Ελευθεριάδη, καθώς δεν έχει κάτι νέο να προσφέρει.

Αυτή τη στιγμή φαίνεται να είναι μια αμφίρροπη εκλογική αναμέτρηση, όμως, προϊόντος του χρόνου και των ημερών, θα είναι λιγότερο αμφίρροπη. Κι αυτό, καθώς μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου θα έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα, υπέρ του κ. Γραμμένου. Φαίνεται ο άνθρωπος. Χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει. Είναι πασιφανές ότι ο κ. Γραμμένος επικαλείται νέα πράγματα, υγιή και το έχει αποδείξει με την πορεία του όλα αυτά τα χρόνια στο ποδόσφαιρο».

Στη συνέχεια ο κ. Λασκαράκης σχολίασε αναφορικά με τους Βολιώτες διαιτητές: «Θα σας παραπέμψω στις δηλώσεις του κ. Γραμμένου για την κατάρτιση στων πινάκων διαιτησίας, αλλά και στη δική μου ανακοίνωση. Το βέβαιο είναι, ότι αν εκλεγεί ο κ. Γραμμένος πρόεδρος στην ΕΠΟ, αυτοί οι πίνακες διαιτησίας που είναι ντροπή, θα καταργηθούν.

Η ΕΠΣΘ εύχομαι και ελπίζω να αποκτήσει διαιτητές στις εθνικές κατηγορίες, στην Γ’ Εθνική και σταδιακά γιατί όχι στην Football League και στη Super League, ακόμη και στο γυναικείο ποδόσφαιρο. Γιατί να μην δούμε για παράδειγμα γυναίκα διεθνή διαιτητή από τη Μαγνησία.

Εφόσον, βέβαια επιτύχουν στις αγωνιστικές δοκιμασίας και είναι άριστοι γνώστες των κανονισμών. Από την πλευρά μου θα διεκδικήσω με νύχια και με δόντια μέχρι τέλους το δίκαιο των διαιτητών της Ενωσής μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου