ΤΟΠΙΚΟ

Σε ρυθμούς τοπικών πρωταθλημάτων

σε-ρυθμούς-τοπικών-πρωταθλημάτων-762209

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Εως σήμερα το βράδυ θα γίνονται οι δηλώσεις συμμετοχής των σωματείων ενόψει των νέων πρωταθλημάτων 2018 -΄19, που από φέτος έχουμε επιστροφή σε τρεις κατηγορίες Α’, Β’ και Γ’ του ενός ομίλου.

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στα νέα γραφεία της ΕΠΣΘ Λαχανά 38 κοντά στο ΚΤΕΛ και ολοκληρώνονται στις 21.00, ενώ στην Ένωση προγραμματίζουν με περισσότερες ομάδες από πέρσι. Με την έντυπη δήλωση συμμετοχής κατατίθεται και παράβολο συμμετοχής στο αντίστοιχο πρωτάθλημα: Α’ Κατηγορία εκατό πενήντα (150) ευρώ, Β’ Κατηγορία εκατό πενήντα (150) ευρώ & Γ’ Κατηγορία εκατό (100) ευρώ και ετήσια συνδρομή ως μέλους της Ε.Π.Σ.Θ. ποσό εκατό (100) ευρώ όπως και το παραχωρητήριο χρήσης γηπέδου.

Η κλήρωση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου έχει προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο 15-16/9/2018, το αμέσως επόμενο Σαββατοκύριακο 22-23/9/2018 θα έχουμε την πρώτη φάση του Κυπέλλου ΕΠΣΘ και στο τέλος Σεπτεμβρίου, το Σαββατοκύριακο 29 και 30/9, είναι προγραμματισμένη η έναρξη των πρωταθλημάτων.

Σε Α’ και Β’ κατηγορία θα συμμετέχουν από 14 ομάδες, σε πρωτάθλημα 26 αγωνιστικών.

Σε ό,τι αφορά στην άνοδο και τον υποβιβασμό, από την Α’ ΕΠΣΘ ο πρώτος ανέρχεται απευθείας στη Γ’ Εθνική (εκτός αν ανασυσταθεί η Δ’), ενώ οι δύο τελευταίες ομάδες υποβιβάζονται απευθείας στη Β’ ΕΠΣΘ.

Από τη Β’ ΕΠΣΘ στην Α’ ΕΠΣΘ θα ανέλθουν οι δύο πρώτες ομάδες και υποβιβάζονται στη Γ’ ΕΠΣΘ επίσης δύο, ενώ και από τη Γ’ ΕΠΣΘ, θα ανεβαίνουν στη Β’ ΕΠΣΘ οι δύο πρώτες ομάδες.

Στην Α΄ κατηγορία της ΕΠΣΘ οι περισσότερες ομάδες ενισχύονται μεταγραφικά γεγονός που δείχνει ότι τη νέα περίοδο θα υπάρχει ανταγωνισμός, ενώ μετά από χρόνια και η παρουσία του Ρήγα Φεραίου – με νέο προπονητή τον Σάκη Μπίλη – στο τοπικό πρωτάθλημα φαίνεται να το ισχυροποιεί.

Νέες ομάδες στη μεγάλη κατηγορία της ΕΠΣΘ είναι με πρώτη της συμμετοχή η Αγία Άννα, η Δήμητρα Ευξεινούπολης που δείχνει πως θέλει να είναι δυνατή προσθέτοντας και εμπειρία και μένοντας στην περσινή συνταγή ανόδου με τον Μιχάλη Ανδρωνά στον πάγκο, ενώ νεοφώτιστοι είναι και οι Μυρμιδόνες.

Στην Β΄ κατηγορία αρκετές είναι οι ομάδες που θα είναι δυνατές και το μόνο ερωτηματικό είναι η «παρουσία» του Εθνικού, ενώ στη Γ΄ κατηγορία θα υπάρχουν οι «επιστροφές» της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Βόλου (ΑΠΟΒ), του ΑΣ Δημητριάς που κάνει επανεκκίνηση με προπονητή τον Στ. Χατζή και της Σκοπέλου, ενώ οι Ν.Α. Νίκης θα αγωνιστούν με το νέο «Αθλητικό Κολέγιο Νίκης».

Σε περίπτωση που κάποια ομάδα δεν δηλώσει συμμετοχή τη θέση της στην κατηγορία θα πάρει η επιλαχούσα της παρακάτω κατηγορίας και στην περίπτωση της Β’ είναι ο Αχιλλέας.

Συνολικά ο νέος χάρτης του τοπικού ποδόσφαιρου της ΕΠΣΘ διαμορφώνεται ως εξής:

Α΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Ρήγας Φεραίος, Διαγόρας, Σαρακηνός, Δήμητρα, Πρωτεσίλαος, Ακρόπολη, Πύρασος, Σκιάθος, Αίας Σούρπης, Μαγνησιακός, Αγία Παρασκευή, Ηρακλής Β., Αγία Άννα, Μυρμιδόνες.

Όλα τα Σωματεία της Α’ Κατηγορίας υποχρεούνται να συμμετάσχουν, με την ανάλογη ομάδα, στο Πρωτάθλημα Υποδομών της ΕΠΣΘ σε τουλάχιστον μία ηλικιακή κατηγορία. Το Σωματείο υποχρεούται, πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας, να υποβάλει στην ΕΠΣΘ (υπόψη της Επιτροπής Ακαδημιών) τη δήλωση συμμετοχής στο ως άνω πρωτάθλημα.

Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Τοξότης, Πηλέας, Παγασητικός, Άνθιμος Γαζής, Α.Ε. 2002, Ιάσων Α. Μεριάς, Ελευθεριακός, Μακρινίτσα, Πανιώνιος, Δάφνη, Αστέρας, Αγχίαλος, Μικροθήβες, Εθνικός.

Γ΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Αχιλλέας Αχιλλείου, Εν. Λεχωνίων/Νηλέας, Δύναμις, Νέος Μαγνησιακός, Ιωλκός (ή Ακαδημίες Ολυμπιακού),Κένταυρος Ν.Π., Αθλητικό Κολλέγιο Νίκης, Απόλλων Καναλίων, Ηρακλής Α.Θ, Άθλος Αλμυρού, Ερμής, Αγροτικός Αϊδινίου, Α.ΠΟ.Β., Σκόπελος, Α.Σ. Δημητριάς.

Η έναρξη των τριών πρωταθλημάτων, είναι προγραμματισμένη το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Σεπτέμβρη, ενώ η α΄ φάση για το Κύπελλο ΕΠΣΘ θα αρχίσει μια εβδομάδα νωρίτερα και στα πρωταθλήματα απαγορεύεται η συμμετοχή σε ομάδα ανδρών ποδοσφαιριστή που δεν έχει συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας του, ενώ είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στην ενδεκάδα κάθε ομάδας και καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα επτά (7) ποδοσφαιριστών που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται σε ελληνικές εθνικές ομάδες ή που έχουν την ελληνική ιθαγένεια (ελληνική ταυτότητα ή διαβατήριο).

Σε όλους τους αγώνες, όλων των τοπικών ερασιτεχνικών, πρωταθλημάτων είναι υποχρεωτική, με ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας, η παρουσία προσώπου που θα ασκεί καθήκοντα ιατρού αγώνα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου