ΤΟΠΙΚΟ

Σκακιστικά Χριστούγεννα 2014

σκακιστικά-χριστούγεννα-2014-746693

Ολοκληρώθηκε και ο τελευταίος γύρος του 2ου ατομικού τουρνουά πουλ που διοργάνωσε η Σ.Ε. Βόλου στο Βόλο με επιτυχία

Επιτυχία σημείωσαν τα «Σκακιστικά Χριστούγεννα 2014» που διοργάνωσε για πρώτη φορά φέτος, η Σκακιστική Ενωση Βόλου, στο Βόλο, με μεγάλη προσέλευση μαθητών και με ποιότητα στο αγωνιστικό επίπεδο.

Το ατομικό μαθητικό τουρνουά γρήγορου σκακιού, φιλοξενήθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου που αποτέλεσε για μια ακόμη φορά, σημείο αναφοράς για το σκάκι της περιοχής.

Συμμετείχαν συνολικά 78 μαθητές και μαθήτριες που αποτέλεσαν τέσσερις ομίλους. Ένας όμιλος μόνο με μαθήτριες με ή χωρίς δελτίο σκακιστή, ένα όμιλος με μαθητές που διαθέτουν δελτίο σκακιστή και δυο όμιλοι αδιαβαθμίτων που διαχωρίστηκαν σε μαθητές μέχρι Δ΄ τάξη του Δημοτικού και σε μαθητές Ε΄ Δημοτικού έως και Γ΄ Γυμνασίου. Το τουρνουά πήρε Πανθεσσαλικό χαρακτήρα αφού συμμετείχαν μαθητές από Τρίκαλα, Λάρισα, Φάρσαλα, Βελεστίνο, Αλμυρό και την ευρύτερη περιοχή του Βόλου κάτι που έφερε και ποιοτικότερα παιχνίδια σε όλους τους ομίλους.

Οργανωτικά, τη διεύθυνση των αγώνων ανέλαβε η πρόεδρος Μουζαλά Δέσποινα, επικεφαλής της διαιτησίας ανέλαβε ο γραμματέας του συλλόγου Σκοτεινιώτης Γιάννης και διαιτητές ανέλαβαν ο ταμίας Καβούρης Γιώργος, η αντιπρόεδρος Κορώνα Βούλα, τα μέλη και προπονητές, Γίτσης Χρ., Κορώνας Βασ. Στη διαιτησία συμμετείχαν επίσης οι σκακιστές, Χατζηπολίτης Γ., Τζαμτζής Κ., Παπαδούλης Γ., Καλατζαντωνάκης Αλ., Λαγάρας Στ. και ο Αγγελής Μ. Τη γραμματεία των αγώνων ανέλαβε το μέλος του Δ.Σ., Ζγουλέτας Π. με βοηθό το μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, Παπαδούλη Κ. και γενικά καθήκοντα εκτέλεσαν οι Ραφτόπουλος Στ. και Τσαρσιταλίδης Ν.

Οι αγώνες διεξήχθησαν με Ελβετικό σύστημα επτά γύρων και βραβεύθηκαν οι τρεις πρώτοι κάθε ομίλου με χρυσά, αργυρά και χάλκινα μετάλλια.

Στον όμιλο των μαθητριών συμμετείχαν 24 σκακίστριες και πρώτευσαν κατά σειρά, η Δερέκα Κων/να, η Ραφτοπούλου Κων/να και η Χατζίρη Κατερίνα. Στον όμιλο των μαθητών με δελτίο σκακιστή, συμμετείχαν 17 σκακιστές και πρώτευσαν κατά σειρά οι: Τσαρσιταλίδης Κ., Ζγουλέτας Ι. και Γέρμανος Π. Στον όμιλο των αδιαβαθμίτων μέχρι την Δ τάξη Δημοτικού συμμετείχαν 21 σκακιστές και πρώτευσαν οι: Καλίας Σπ., Κρίκης Γ. και Δριστέλας Ν. Τέλος στον όμιλο Ε τάξης Δημοτικού έως Γ τάξης Γυμνασίου συμμετείχαν 16 μαθητές και πρώτευσαν οι: Ξυνός Μ., Μπαντουβάς Σ. και Γιαννούλας Ι.

Οι πλήρεις βαθμολογίες όλων των ομίλων είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του συλλόγου: https://sites.google.com/site/sevolou/

2ο ατομικό τουρνουά πουλ 2014

Ολοκληρώθηκε και ο τελευταίος γύρος του 2ου ατομικού τουρνουά πούλ που διοργάνωσε η Σ.Ε. Βόλου στο Βόλο με επιτυχία. Το τουρνουά υπήρξε ενδιαφέρον έως το τέλος και ειδικά για τον Α όμιλο, είχε συχνές εκπλήξεις και ανατροπές στη βαθμολογία κάτι που φάνηκε και στην τελική κατάταξη αφού στη 2η θέση ισοβάθμησαν τρεις σκακιστές! Η εξέλιξη των παρτίδων του Β ομίλου υπήρξε φυσιολογική και το ενδιαφέρον εστιάσθηκε στην τελευταία παρτίδα όπου αναμετρήθηκαν οι δυο πρωτοπόροι και αήττητοι για την τελική πρωτιά.

Μετά και τα αποτελέσματα του τελευταίου γύρου, νικητής στον Α όμιλο αναδείχθηκε ο Γίτσης Χρ., έμπειρος σκακιστής υψηλού ελο και προπονητής της ομάδας και στο Β όμιλο ο φοιτητής Καλατζαντωνάκης Αλ. (σκακιστής του Κύδωνα Χανίων) και μάλιστα αήττητος.

Τα πλήρη αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Α όμιλος:

1. Ζαϊρές Κ. – Παπαδούλης Γ. 0-1

2. Βασιλείου Ι. – Γίτσης Χρ. 0-1

3. Τζαμτζής Κ. – Χατζηπολίτης Γ. 1-0

4. Ζγουλέτας Ι. – Ζγουλέτας Π. 1-0

Β όμιλος:

1. Μαλαμούλης Δημ. – Παπαιωάννου Π. 0,5-0,5

2. Καλατζαντωνάκης Αλ. – Λαγάρας Στ. 1-0

3. Βάσιλας Εκτ. – Τζαμτζής Σαβ. 1-0

4. Ραφτόπουλος Εμμ. – Χατζίρη Αικ. 1-0

Στον τελευταίο γύρο για τον Α’ όμιλο οι παρτίδες είχαν ιδιαίτερη βαρύτητα αφού τα αποτελέσματα καθόριζαν την τελική τριάδα του τουρνουά. Ετσι η νίκη του Κ. Τζαμτζή στην τρίτη σκακιέρα, έφερε αλλαγές στην τελική κατάταξη αφού στη δεύτερη θέση βρέθηκαν τρεις σκακιστές! Ο νικητής του ομίλου Γιτσης Χρ. επιβεβαίωσε και στον τελευταίο αγώνα το υψηλό του επίπεδο ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο 12χρονος Ζγουλέτας Ι. μετά τη νίκη επί του αντιπάλου πατέρα του. Ο νεαρός σκακιστής έδειξε σταθερή άνοδο αφού στο προηγούμενο τουρνουά είχε αναδειχθεί νικητής του Β ομίλου και τώρα σε δυσκολότερο περιβάλλον, έφθασε πολύ ψηλά. Στη δεύτερη θέση τερμάτισαν κατά σειρά και οι, Τζαμτζής Κ. και Χατζηπολίτης Γ., σκακιστές με εμπειρίες και οι δυο και ακολουθήθηκαν από τον έφηβο Παπαδούλη Γ., ενώ καλές εντυπώσεις άφησαν και οι Βασιλείου Ι., Ζαϊρές Κ. και Ζγουλέτας Π.

Η τελική βαθμολογία του Α ομίλου έχει ως εξής:

1. Γίτσης Χρ. 6 β.

2. Ζγουλέτας Ι. 4,5 β.

3. Τζαμτζής Κ. 4,5 β.

4. Χατζηπολίτης Γ. 4,5 β.

5. Παπαδούλης Γ. 3,5 β.

6. Βασιλείου Ι. 2 β.

7. Ζαϊρές Κ. 2 β.

8. Ζγουλέτας Π. 1 β.

Για το Β’ όμιλο η τελική αναμέτρηση μεταξύ των δύο πρωτοπόρων φοιτητών ανέδειξε νικητή της παρτίδας τον Καλατζαντωνάκη Αλ. ο οποίος και κατέκτησε αήττητος την πρώτη θέση του ομίλου. Ο Λαγάρας Στ. κατέκτησε τη 2η θέση με μια ήττα ενώ την 3η θέση κατέκτησε ο νεαρός Παπαϊωάννου Π. που ήρθε ισόπαλος στην τελευταία παρτίδα με τον Μαλαμούλη Δημ. ο οποίος κατέλαβε την 5η θέση. Ετσι ο Ραφτόπουλος Εμμ. με τη νίκη που πέτυχε επί της Χατζίρη Αικ. τερμάτισε στη 4η θέση ενώ στην 6η θέση τερμάτισε ο Βάσιλας Εκτ. μετά τη νίκη του επί του Τζαμτζή Σαβ.

Η τελική βαθμολογία του Β ομίλου έχει ως εξής:

1. Καλατζαντωνακης Αλ. 7 β.

2. Λαγάρας Στ. 6 β.

3. Παπαιωάννου Π. 4,5 β.

4. Ραφτόπουλος Εμμ. 4 β.

5. Μαλαμούλης Δημ. 3,5 β.

6. Βάσιλας Εκτ. 2 β.

7. Τζαμτζής Σαβ. 1 β.

8. Χατζίρη Αικ. 0 β.

Τους παραπάνω αγώνες διαιτήτευσαν ο Γ. Καβούρης και η Βούλα Κορώνα (ταμίας και αντιπρόεδρος του συλλόγου αντίστοιχα), ενώ στους τρεις πρώτους νικητές κάθε ομίλου απονεμήθηκαν μετάλλια και χρηματικά έπαθλα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου