ΤΟΠΙΚΑ

Πρόγραμμα υποστήριξης αθλητών

πρόγραμμα-υποστήριξης-αθλητών-730100

Εκπονεί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας

Πρωταθλητές στο στίβο, «μετεξεταστέοι» όμως στον… επαγγελματικό «στίβο». Δεν είναι λίγοι οι αθλητές που ολοκληρώνοντας την αθλητική καριέρα τους βρίσκονται σε πραγματικό αδιέξοδο. «Μετά τον αθλητισμό, τί;», φαίνεται να είναι το βασανιστικό ερώτημα στο οποίο καλούνται να απαντήσουν…

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας συμμετέχει σε εθνικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα υποστήριξης αθλητών. Στο πρόγραμμα leader είναι το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και συμμετέχουν το ΕΚΠΑ, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (μέσω του ΤΕΦΑΑ), το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, με τη συνεργασία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Οπως έχει διαπιστωθεί, πολλοί αθλητές με την ολοκλήρωση της αθλητικής τους καριέρας βρίσκονται στο ξεκίνημα μιας νέας επαγγελματικής ζωής, για την οποία δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι.

Για την καλύτερη ένταξη των αθλητών αυτών στην αγορά εργασίας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επισημαίνει την αναγκαιότητα ύπαρξης πολιτικής που να λαμβάνει υπόψη την «Διπλή Σταδιοδρομία» των αθλητών και να τους υποστηρίζει μέσω δημιουργίας τοπικών κέντρων κατάρτισης υψηλής ποιότητας, που θα προασπίζουν τα ηθικά, εκπαιδευτικά και επαγγελματικά συμφέροντα των αθλητών.

Στόχος του προγράμματος είναι η υποστήριξη των εν ενεργεία και παλαιών αθλητών στην ανάπτυξη της επαγγελματικής τους ζωής στους χώρους των αθλητικών επιστημών και του αθλητικού επιχειρείν.

Το πρόγραμμα θα έχει συνολική διάρκεια 150 ώρες (100 ώρες επιμόρφωση (εκπαίδευση εξ αποστάσεως) και 50 ώρες συμβουλευτική). Στο τέλος του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα λάβουν σχετική βεβαίωση.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει αφού επισκεφθούν το site του Προγράμματος: http://www.dualathletescareer.gr/ να συμπληρώσουν το πεδίο «Εγγραφή» στο οποίο απλά εκδηλώνουν το ενδιαφέρον συμμετοχής κι έπειτα το πεδίο «Ηλεκτρονική Αίτηση» όπου συμπληρώνοντας λεπτομερώς τα στοιχεία / προσόντα τους, μπορούν κατά την ηλεκτρονική αποστολή της αίτησης να δουν και τα μόρια τα οποία συγκεντρώνουν.

Στην αίτηση πρέπει να επιλέξουν μια από τις δυο κατευθύνσεις:

1)Αθλητικές Επιστήμες ή

2) Επιχειρηματικότητα και κατόπιν να επιλέξουν 5 από τα συνολικά 18 προσφερόμενα μαθήματα – κύκλους.

Κατόπιν πρέπει να επιλέξουν ποιά από τις τρεις περιόδους επιθυμούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα:

1)Μάρτιος – Απρίλιος,

2) Μάιος – Ιούνιος,

3) Ιούλιος – Σεπτέμβριος (εκτός Αυγούστου).

Τέλος, πρέπει να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους είτε ηλεκτρονικά στο [email protected] ή σε ταχυδρομική διεύθυνση. Η υποβολή των αιτήσεων και η αποστολή των δικαιολογητικών μπορούν να γίνουν έως τις 31/1/2015.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου