ΤΟΠΙΚΑ

Γιατί δεν έγινε το πρωτάθλημα χαντ μπωλ στο Βόλο;

γιατί-δεν-έγινε-το-πρωτάθλημα-χαντ-μπ-720054

Από τον Πρόεδρο του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Παύλο Μαβίδη δόθηκε η παρακάτω απάντηση για τους λόγους που οδήγησαν στην ακύρωση της διοργάνωσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Χάντμπωλ Αγοριών, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Βόλο από 15 έως 20 Ιουνίου μετά από ερώτηση που είχαν καταθέσει οι δημοτικοί σύμβουλοι Ζέτα Μακρή και Νίκος Νίκος Νομικός:

«Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Βόλου, στις 22.5.2013, μεταξύ του Δημάρχου κ. Πάνου Σκοτινιώτη και του Προέδρου της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδας (ΟΧΕ) Παντελή Χατζηϊωάννου, στην οποία συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, Ν. Μαυρόπουλος, υπηρεσιακά στελέχη του Οργανισμού και στελέχη της Ομοσπονδίας, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη συγκεκριμένη διοργάνωση αλλά και γενικότερα θέματα συνεργασίας των δυο πλευρών.

Ενα από τα θέματα που τέθηκαν ήταν η παραχώρηση του Ξενώνα Αθλητών για τη φιλοξενία συγκεκριμένου αριθμού αθλητών, σύμφωνα με τις δυνατότητες των εγκαταστάσεων, με κόστος 5€ ανά άτομο, για την κάλυψη των βασικών λειτουργικών αναγκών του Ξενώνα (καθαριότητα, ηλεκτρικό ρεύμα κ.λπ.). Σημειώνεται ότι το ποσό που έχει οριστεί από το Δ.Σ. του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. για τη φιλοξενία αθλητικών αποστολών στον Ξενώνα είναι 10 ευρώ το άτομο, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση αποφασίστηκε να παραχωρηθεί με 5 ευρώ, έπειτα από πρόταση του Δημάρχου Π.Σκοτινιώτη, ακριβώς για να υπάρξει ένα επιπλέον κίνητρο για την Ομοσπονδία, η οποία και ευχαρίστησε τη Δημοτική Αρχή γι’αυτή την κίνηση.

Θα πρέπει να σημειωθεί, επίσης, ότι ο Ξενώνας Αθλητών του Δήμου Βόλου έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας 70 ατόμων, ενώ η συμμετοχή στο Πρωτάθλημα Χάντμπολ (αθλητών και προπονητών) ανήλθε στα 280 άτομα. Έτσι, η Ομοσπονδία αναγκάστηκε να πάρει προσφορές από τους ξενοδόχους της περιοχής και, σύμφωνα με τον Υπεύθυνο Ανάπτυξης της ΟΧΕ και Ομοσπονδιακό Προπονητή Παίδων Παναγιώτη Ιατρούδη, επιλέχθηκε η πόλη της Λάρισας αντί του Βόλου, καθώς τα ξενοδοχεία της γείτονος προσέφεραν οικονομικότερο πακέτο. Μάλιστα, παρά την παραχώρηση του Ξενώνα Αθλητών από το Δήμο Βόλου με μόλις 5 ευρώ το άτομο, το συνολικό κόστος των εξόδων διαμονής στο Βόλο ήταν μεγαλύτερο απ’ ότι κόστισε τελικά η φιλοξενία των αποστολών στη Λάρισα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ.Ιατρούδης.

Ο Δήμος Βόλου και ο Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. έχουν αποδείξει τις δυνατότητες που διαθέτουν στη φιλοξενία πολλών και σημαντικών αθλητικών διοργανώσεων, μη εξαιρουμένων και των Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων OPEN χάντμπολ Παμπαίδων που πραγματοποιήθηκαν πέρυσι τον Ιούλιο. Καταβάλλεται, δε, συνεχής προσπάθεια για την ενίσχυση αυτής της δυναμικής, προς όφελος της πόλης και της τοπικής οικονομίας.

Επιπρόσθετα όταν τα τελευταία τρία χρόνια ο Βόλος έχει καταρρίψει κάθε ρεκόρ στη φιλοξενία κορυφαίων διοργανώσεων εθνικής και διεθνούς εμβέλειας. Θυμίζουμε το Final 4 του Κυπέλλου μπάσκετ των Γυναικών, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ-Πονγκ, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παλαιμάχων Βόλλεϋ και, βέβαια, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο Νέων Ανδρών το 2011, το προκριματικό τουρνουά στο πλαίσιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης γυναικών το 2012 και το Παγκόσμιο Συγχρονισμένης Κολύμβησης επίσης το 2012. Τέλος, ήδη έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο Νέων Γυναικών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 19 έως 25 Αυγούστου 2013, και είμαστε βέβαιοι, ότι για μία ακόμη φορά, θα πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου