ΤΟΠΙΚΟ

Σπουδαίες νίκες για Πύρασο και Ρήγα Φεραίο

σπουδαίες-νίκες-για-πύρασο-και-ρήγα-φε-680286

Χόρεψε στη… βροχή ο Ρήγας Φεραίος και πήρε σπουδαίο «διπλό» στην Αγιά

Με τη νίκη στις αποσκευές του επέστρεψε από την Αγιά ο Ρήγας Φεραίος, πανηγυρίζοντας σπουδαίο τρίποντο (0-1) απέναντι στον τοπικό Δωτιέα, σε ένα παιχνίδι με σκληρές μονομαχίες και έντονη βροχόπτωση.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Εχοντας στο πλευρό τους περισσότερους από 50 ταξιδιώτες από το Βελεστίνο, οι κυανόλευκοι, παρά το γεγονός ότι από το 62’ αγωνίστηκαν με λιγότερο παίκτη, λόγω της αποβολής του Κεμάλι (δεύτερη φετινή), κατάφεραν να σκοράρουν με τον Μπίκα (76’) και να δραπετεύσουν με τη νίκη, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής, στο 2ο όμιλο της Γ’ Εθνικής. Στους 27 βαθμούς πλέον ο Ρήγας, που ανέβηκε στην 7η θέση. Ντεμπούτο για το νεοαποκτηθέντα Σιώμο.

Η πρώτη σημαντική ευκαιρία ανήκε στους παίκτες του Λάκη Μπακάλη, με τον Τσίπι να κάνει την απευθείας εκτέλεση φάουλ και τον Σταυράκη να απομακρύνει (6’). Οι Λαρισαίοι απάντησαν με σουτ του Πετρουζέλη, που πέρασε ελάχιστα εκτός της εστίας του Κεφαλά (27’). Ευκαιρία για τους κυανόλευκους στο ξεκίνημα της επανάληψης, με νέα εκτέλεση φάουλ του Τσίπι και τον Σταυράκη να απαντάει σωστά για ακόμη μία φορά στο 56’. Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στο 62’, όταν ο Κεμάλι δέχθηκε τη δεύτερη κίτρινη για τράβηγμα φανέλας αντιπάλου, ενώ δέκα λεπτά νωρίτερα είχε δεχθεί την πρώτη κάρτα.

Παρά την κόκκινη, οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να αγωνίζονται με στόχο το γκολ της νίκης. Αρχικά απείλησαν στο 73’. Ο Τσίπι σούταρε και ο Σταυράκης μπλόκαρε, για να έρθει το γκολ τρία λεπτά αργότερα. Ο Μπίκας έδωσε προβάδισμα στο Ρήγα Φεραίο με πλασέ από κοντά, μετά από φάουλ του Τσίπι, εκμεταλλευόμενος την ασθενή απόκρουση του πρώην τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Βόλου. Τα επτά γκολ έφτασε φέτος ο 23χρονος επιθετικός από την Ηγουμενίτσα, πετυχαίνοντας τρία γκολ στα δύο τελευταία παιχνίδια, μετά τα δύο απέναντι στον Οικονόμο.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ, ο τεχνικός του Ρήγα Φεραίου, Λάκης Μπακάλης, τόνισε: «Πήραμε τρεις πολύτιμους βαθμούς. Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι από πλευράς αγωνιστικής συμπεριφοράς. Ελέγξαμε το παιχνίδι και από τη στιγμή που μείναμε με δέκα παίκτες τα παιδιά έβγαλαν μεγαλύτερο πάθος και τους δίνω συγχαρητήρια γιατί αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές. Πήραμε τη νίκη, γιατί είχαμε μεγαλύτερο πλουραλισμό και λύσεις στην επιθετική μας δραστηριότητα».

ΔΩΤΙΕΑΣ: Σταυράκης, Δημολιός, Γούτος, Κόκκας, Πετρουζέλης, Κουρδής, Τσατσαλίδης, Κατσίκης, Πλιάγκας (65’ Κράβαρης), Ουέλινγκτον (65’ Τσιρογιάννης), Κουβελάς (78’ Γκίκα).

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Κεφαλάς, Χατζηαθανασίου, Σπαθής, Ναουμίδης, Βουραζέρης, Αλεξίου, Χατζής (80’ Γουτούλης), Τσίπι (88’ Σιώμος), Μπίκας (78’ Μιχολίτσης), Ζενούνι, Κεμάλι.

Με φύλακα – άγγελο το Χαλάτση, ο Πύρασος 2-1 την Κοζάνη

Ο Χαλάτσης πραγματοποίησε τρομερή εμφάνιση και διατήρησε το 2-1

Πετυχαίνοντας τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο γήπεδο της Νέας Αγχιάλου, ο Πύρασος ξέφυγε με δύο βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη, μετά το 2-1 επί της Κοζάνης.

Οι Αγχιαλίτες, αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ, έφεραν τα πάνω κάτω, με τον Τσιουρέλη να ισοφαρίζει και το Σφάκα να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα στο 35 και το Χαλάτση να αποδεικνύεται λίρα εκατό κάτω από τα γκολποστ.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Μετά το 2-0 επί του Εθνικού Φιλιππιάδας, ο Πύρασος πέτυχε το δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο στην έδρα του και έδειξε να βρίσκει και πάλι τον καλό του εαυτό κι’ έστω κι’ αν αγχώθηκε στην επανάληψη, πανηγύρισε μία πολύ σημαντική νίκη.

Οι φιλοξενούμενοι πάγωσαν τους παίκτες του Στέφανου Ξηροφώτου στο 15ο λεπτό, όταν ο Τσικόπουλος σέντραρε από τα δεξιά για τον Χαματάι, που δεν είχε πρόβλημα στο να ανοίξει το σκορ, βρισκόμενος στην καρδιά της άμυνας.

Η αντίδραση, ωστόσο, ήταν σχεδόν άμεση για τους κυανόλευκους, οι οποίοι έφεραν το ματς στα ίσια, με τον Τσιουρέλη να ελίσσεται εκτός περιοχής και με μακρινό σουτ να κάνει το 1-1, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της Κοζάνης και του τερματοφύλακα Βίδρα, ο οποίος ήταν αδύνατον να αντιδράσει.

Ομως, δεν ήταν το μοναδικό τέρμα που επεφύλασσαν οι γηπεδούχοι, καθώς στο 35’ ήρθε η ολική ανατροπή. Συγκεκριμένα ο Γιάννης Κοντοβάς είδε το Σφάκα μέσα στην περιοχή και αυτός με πλασέ σημείωσε το 2-1, πανηγυρίζοντας με διπλή κωλοτούμπα…

Μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, ο Βέργος απείλησε με δυνατό σουτ εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, περνώντας ελάχιστα άουτ.

Στο δεύτερο μέρος ο Πύρασος μπορεί να είχε το προβάδισμα, δεν ήταν λίγες όμως οι στιγμές που καρδιοχτύπησε, με το Χαλάτση να λέει όχι σε σε τετ-α-τετ του Χαματάι στο 55’.

Δέκα λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι έχασαν τριπλή ευκαιρία για το 2-2, όταν σέντρα του Τσικόπουλου απομάκρυνε ο Χαλάτσης, αλλά ο Χαματάι σούταρε από τη μικρή περιοχή, με την μπάλα να κοντράρει στον Λ. Γκάγκα. Η μπάλα κατέληξε ξανά σε αντίπαλο, με τον

Δρόσο να παίρνει το ριμπάουντ, αλλά ο Χαλάτσης έδειξε και πάλι τα αντανακλαστικά του, διατηρώντας το 2-1. Με φύλακα – άγγελο τον Χαλάτση κάτω από τα δοκάρια, ο τερματοφύλακας του Πυράσου απομάκρυνε σε κόρνερ και την κεφαλιά του Δούμα στο 67’.

Ο Δρόσος απείλησε εκ νέου με σουτ, αλλά ο Σπύρος Γκάγκας έδιωξε πάνω στη γραμμή στο 77’. Στην τελευταία αξιόλογη φάση του αγώνα, ο Χαλάτσης έβαλε και πάλι τα καλά του, λέγοντας όχι στο τετ α τετ του Δρόσου στο 83’.

Με δηλώσεις του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ ο προπονητής του Πυράσου Στέφανος Ξηροφώτος δήλωσε: «Κόντρα στη ροή του αγώνα η Κοζάνη κατάφερε να προηγηθεί, όμως δείξαμε ψυχικά αποθέματα και ανατρέψαμε το σκορ, παρά το γεγονός ότι είχαμε και κόντρα άνεμο. Στην επανάληψη και πάλι ο αέρας δεν ήταν με το μέρος μας, όμως ο Χαλάτσης έδειξε τις ικανότητες του και με τη βοήθεια όλων πήραμε ακόμη ένα τρίποντο. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά».

ΠΥΡΑΣΟΣ: Χαλάτσης, Σφάκας, Κοτζαθανάσης (86’ Βαγγελάκος), Γ. Κοντοβάς, Λ. Γκάγκας, Στεφανής, Σπ. Γκάγκας, Βέργος, Μυργιώτης (68’ Αναστασίου), Π. Κοντοβάς, Τσιουρέλης (81’ Μαλακσιώτης).

ΚΟΖΑΝΗ: Βίδρας, Ηλίας, Ματούλας, Μπιμπίρης, Αλιατίδης, Καραμπατζάκης (46’ Τραυλός), Τσικόπουλος, Χαματάι, Ζυγκερίδης (63’ Δούμας), Ταφαρλής, Δρόσος.

Η Βαθμολογία

Θ. Ομάδα Β. Ν-Ι-Η Γκολ

1.Τρίκαλα 39 11-6-0 29-8

2.ΑΕ Καραϊσκάκης 36 10-6-1 28-9

3.Αχιλλέας Νεοκαισάρειας 34 10-4-3 27-10

4.Οπούντιος Μαρτίνου 31 9-4-4 31-14

5.Αναγέννηση Άρτας 28 8-4-5 27-17

6.Εθνικός Φιλιππιάδας 28 8-4-5 22-19

7.Ρήγας Φεραίος 27 7-6-4 25-10

8.Θεσπρωτός 27 8-3-6 23-19

9.Πύρασος Ν. Αγχιάλου 26 7-5-5 21-16

10.Κοζάνη 25 7-4-6 31-26

11.Οικονόμος Τσαριτσάνης 25 6-7-4 23-20

……………………………………………………………………..

12.Δωτιέας Αγιάς 24 6-6-5 20-15

13.Βατανιακός 12 3-3-11 13-35

14.Μακροχώρι 6 1-3-13 15-37

15.Πυρσός Γρεβενών 1 2-1-14 10-41

16.Λευκάδια Νάουσας -6 0-0-17 7-56

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου