ΤΟΠΙΚΟ

Στον τελικό ο Πύρασος, 2-1 τον Ρήγα Φεραίο

στον-τελικό-ο-πύρασος-2-1-τον-ρήγα-φεραίο-67779

Την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΘ πήρε ο Πύρασος, ο οποίος στον μονό ημιτελικό που έγινε στο «Παντελής Μαγουλάς» επιβλήθηκε με 2-1 του Ρήγα Φεραίου. Ο Πύρασος καταφέρνει να φτάσει σε τελικό μετά το 2013-14, όταν κέρδισε με 5-3 τον Θησέα στα πέναλτι στο Πανθεσσαλικό, κατακτώντας τότε το τέταρτο κύπελλο.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Οι νικητές πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων με τους Θ. Παπαδόπουλο στο 35’ με φάουλ και Φουρκιώτη στο 56’ με πλασέ σε κενή εστία, με τα δύο γκολ να αποτελούν «δώρο» του Ρήγα προς τους γηπεδούχους με την ευθύνη να βαραίνει αντίστοιχα τους Τσιλίγκο και Βουραζέρη, ενώ διαμόρφωσε το τελικό σκορ ο Νούλας στο 67’ με κεφαλιά μετά από φάουλ του Ρόκα. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο 69’ για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Θ. Παπαδόπουλου στον Τσιακίρη, ενώ ζήτησαν κι άλλα δύο.

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Στο 4’ ο Φουρκιώτης ξέφυγε από θέση μέσα δεξιά και σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, λίγο έξω από αριστερό δοκάρι, με τον Τσιλίγκο να ελέγχει. Στο 13’ πάλι ο Φουρκιώτης έχασε μεγάλη ευκαιρία σουτάροντας έξω από τη μικρή περιοχή με το αριστερό σουτ, με τον Τσιλίγγο να μπλοκάρει δύσκολα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα (17’) ο Γάρος μπήκε επικίνδυνα από δεξιά και πάσαρε στον Καραγιάννη, που ανακόπηκε σε κόρνερ στο ύψος της μικρής περιοχής.

Ακολούθησε στο 27’ το απευθείας εκτελεσμένο φάουλ του Αγιασιώτη πάνω από τα δοκάρια, χωρίς ο Τσιλίγκος να νιώσει απειλή.

Αντίθετα, στην απέναντι εστία στο 29’ ο Τάσσος επενέβη σωτηρία στην πολύ κοντινή κεφαλιά του Βλιώρα στο πίσω δοκάρι μετά το κόρνερ του Κόντρα από την αριστερή πλευρά. Ο νεαρός τερματοφύλακας του Πυράσου αντέδρασε σωστά και στο 32’, μπλοκάροντας χαμηλά το φάουλ του Κόντρα από τον άξονα.

Κι ενώ ο Πύρασος δεν απειλούσε ουσιαστικά από το 13ο λεπτό, στο 35’ κατάφερε να προηγηθεί μετά από ολέθριο σφάλμα του Τσιλίγκου. Ο Θοδωρής Παπαδόπουλος, τη στιγμή που όλοι περίμεναν γέμισμα, εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ από θέση πλάγια δεξιά με το καλό αριστερό του πόδι. Ο τερματοφύλακας του Πυράσου φάνηκε να μπλοκάρει στην αριστερή του γωνία, αλλά έχασε την μπάλα από τα χέρια του κι αυτή κατέληξε στο πλαϊνό του δίχτυ για το 1-0 υπέρ του Πυράσου.

Ο Ρήγας Φεραίος προσπάθησε να απαντήσει αμέσως και στο 37’ μετά από εκτέλεση κόρνερ υπήρχαν διαμαρτυρίες για χέρι αμυνομένου του Πυράσου, αλλά ο διαιτητής Τσίντζας έδειξε «παίζετε».

Τελευταία φάση στο πρώτο μέρος αυτή του 45’, όταν το φάουλ του Παπαδόπουλου απέκρουσε αυτή τη φορά στην αριστερή του γωνία ο Τσιλίγκος.

Αλλαγή συστήματος για Ρήγα

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Λάκης Μπακάλης άλλαξε το σύστημα του Ρήγα από 3-5-2 σε 4-3-3. Οι δύο από τις τρεις στόπερ (σ.σ. Δίντσης και Σταματίου) έμειναν στ’ αποδυτήρια και στη θέση τους πέρασαν οι Δ. Αγροκώστας και Ρόκας, με τον Γοδενόπουλο από τη μεσαία γραμμή να οπισθοχωρεί στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Βουραζέρη. Σ’ ό,τι αφορά τους νεοεισελθόντες τοποθετήθηκε ο μεν Δ. Αγροκώστας στη τριάδα της επίθεσης μαζί με Καραγιάννη και Γάρο, ο δε Ρόκας στον άξονα της μεσαίας γραμμής μαζί με τους Σουγκάρη και Κόντρα, ενώ οι Βλιώρας (αριστερά) και Βαϊόπουλος (δεξιά) ήταν πλέον πιο κλασικοί πλάγιοι μπακ στην άμυνα.

Από την άλλη ο Πύρασος συνέχισε με τους Μπόλη, Παπαδόπουλο (πλάγιοι μπακ) Μπασδάνη, Μιχόπουλο (στόπερ) στην άμυνα, ενώ οι Ζενούνης, Αγιασιώτης, Θεοδωρόπουλος ήταν οι κεντρικοί χαφ με τους Ζάχο και Αραπίτσα να αγωνίζονται ως εξτρέμ και τον Φουρκιώτη φορ.

Βρήκε νωρίς το 2-0 ο Πύρασος

Στο 49’ καταγράφηκε η πρώτη φάση στην επανάληψη, με τον Τσιλίγκο να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ το σουτ του Αραπίτσα από τα δεξιά της περιοχής. Όμως, στο 56’ ο πορτιέρε του Πυράσου δεν μπορούσε να κάνει το οτιδήποτε, εφόσον ο Φουρκιώτης σκόραρε από κοντά σε κενή εστία, μετά την πάσα «πάρε-βάλε» του Αραπίτσα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία του Βουραζέρη και του έκλεψε την μπάλα μέσα στην περιοχή.

Ετσι έγινε το 2-0, ενώ στο 59’ και το 61’ τα δυνατά σουτ του Αγιασιώτη με το δεξί και το αριστερό αντίστοιχα πέρασαν εκτός εστίας, για να φτάσουμε στο 67’, όταν ο Ρήγας ξαναμπήκε στο παιχνίδι, μειώνοντας με ωραία κεφαλιά στην κίνηση του Νούλα στη δεξιά γωνία μετά το φάουλ του Ρόκα από τα δεξιά (2-1).

Στο 69’ ο Τσιακίρης έφυγε μόνος από τα δεξιά, καθυστέρησε όμως, παρότι είχε τη δυνατότητα να εκτελέσει αμέσως. Έτσι, πήγε να ντριμπλάρει μέσα στην περιοχή τον Παπαδόπουλο, που τον μάρκαρε και του πήρε την μπάλα, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται για ανατροπή και πέναλτι.

Από κει και πέρα όσες φορές κι αν προσπάθησε να πιέσει ο Ρήγας δεν έκανε κάποια άξια λόγου ευκαιρία, διαμαρτυρόμενος πάντως για πέναλτι σε σπρώξιμο του Βουραζέρη, ενώ στο 90’ το σουτ του Καραγιάννη ήταν αδύναμο και αποτέλεσε εύκολη λεία για τον Τάσσο, με το 2-1 υπέρ του Πυράσου να μην αλλάζει ως τη λήξη και τον διαιτητή να σφυρίζει για τελευταία φορά στο 97’.

Ενώ οι παίκτες του Ρήγα κατευθύνονταν στ’ αποδυτήρια, ένας φίλαθλος είπε κάτι στον Στάθη Ρόκα κι αυτός εξεμάνη, με τους πιο ψύχραιμους να απομακρύνουν τον έμπειρο ποδοσφαιριστή και τεχνικό διευθυντή του Ολυμπιακού Βόλου.

Τον αγώνα παρακολούθησε και ο προπονητής της Νίκης Βόλου, Αλέκος Βοσνιάδης.

ΠΥΡΑΣΟΣ (Σιαμέτης): Τάσσος, Μπόλης, Παπαδόπουλος, Μπασδάνης, Μιχόπουλος, Ζενούνης, Αγιασιώτης, Θεοδωρόπουλος (74’ Ροτζέριο), Ζάχος (92’ Γκαραβέλας), Αραπίτσας (89’ Ρακής), Φουρκιώτης (74’ Καραγιώργος)

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ (Μπακάλης): Τσιλίγκος, Βουραζέρης, Σταματίου (46’ Δ. Αγροκώστας), Δίντσης (46’ Ρόκας), Βλιώρας (61’ Χότζα), Γοδενόπουλος, Σουγκάρης (61’ Νούλας), Κόντρα (53’ Τσιακίρης), Καραγιάννης, Γάρος.

Μπασδάνης και Μπόλης συγχαίρουν τον Θοδωρή Παπαδόπουλο στο 1-0

Θεοδωρόπουλος και Καραγιάννης διεκδικούν την μπάλα

Ο Νούλας του Ρήγα πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε

Οι αρχηγοί Μπασδάνης και Γάρος με το διαιτητικό τρίο

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου