ΤΟΠΙΚΟ

Το τεχνικό σεμινάριο Kyokushin Budokai του Dojo Machites

το-τεχνικό-σεμινάριο-kyokushin-budokai-του-dojo-machites-674590

«Μεγάλη τιμή» όπως είπε και ο sensei του Dojo Machites Αντώνης Λεωνίδας για την επίσκεψη του Hanshi Pedro Roiz στον Αλμυρό. Το τεχνικό σεμινάριο Kyokushin Budokai, πρόσφερε στους μαθητές, συμβουλές και επιπλέον γνώσεις, αλλά κυρίως την ευκαιρία να αισθανθούν την αύρα, αλλά και τη δύναμη ενός έμπειρου δασκάλου, σε πλήρη αρμονία. Στο σεμινάριο παρευρέθησαν και οι sensei Παπαπούλιος Ιωάννης, Alcazar Augustin και Παναγιώτης Νούλας.

Η Μπόσγα Ασπασία κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου βοήθησε στην άριστη μετάφραση και μας βοήθησε να κάνουμε κάποιες ερωτήσεις στον Hanshi Pedro Roiz.

«Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ κοντά σε ένα τόσο καλό δάσκαλο, όπως ο Αντώνης Λεωνίδας, τον οποίο τον έχω δει να αγωνίζεται στην Ισπανία και γι’ αυτό γνωρίζω ότι μπορεί να ανταπεξέλθει και να σας μεταδώσει τις γνώσεις του. Στο σημερινό μάθημα θα σας δείξω κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες, σε ό,τι χρειάζεται ο καθένας, σε βασικές ασκήσεις. Οι παλιότεροι, είναι σημαντικό να δείχνουν στους νεώτερους μαθητές και μαζί με τον δάσκαλό σας, θα καταφέρετε να φτάσετε σε ένα πολύ καλό ευρωπαϊκό επίπεδο. Το πιο σημαντικό δεν είναι να βγάλουμε πρωταθλητές, αλλά να διατηρήσουμε αυτή την τέχνη από γενιά σε γενιά. Αυτή η προσπάθεια, θα μας δώσει και πρωταθλητές. Το καράτε γενικά, είναι το πιο διαδεδομένο άθλημα στην Ευρώπη, μετά το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Το καράτε βοηθάει τα παιδιά να μάθουν να βάζουν στόχους και να τους κατακτούν. Επίσης δίνει ενέργεια, την οποία διοχετεύουν και στην υπόλοιπη ζωή τους. Το περίπλοκο σύστημα που αντιδρούν τα παιδιά, βοηθάμε να μπει σε σειρά, ώστε να μπορούν με λιγότερο κόπο να τακτοποιούν τα θέματά τους και να κατακτούν τους στόχους τους».

Την ίδια μέρα, Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου, έκοψαν και την πίτα τους, με τους μικρότερους να απολαμβάνουν περισσότερο, αυτό το διαφορετικό απόγευμα στο Dojo. Ο δάσκαλος sensei Αντώνης Λεωνίδας ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρευρισκόμενους δασκάλους και ευχήθηκε στα παιδιά μια χρονιά γεμάτη επιτυχίες, τόσο στον αθλητισμό, όσο και στη ζωή τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου