ΤΟΠΙΚΟ

Φιλανθρωπία αγάπης και ευαισθησίας

φιλανθρωπία-αγάπης-και-ευαισθησίας-657062

Το κοινωνικό της πρόσωπο έδειξε για μία ακόμη φορά η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του Μαγνησιακού, αποδεικνύοντας ότι ο αθλητισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με όσα συμβαίνουν στην πόλη μας και ειδικότερα όταν πρόκειται για παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Η αξιέπαινη πρωτοβουλία των ανθρώπων της ομάδας συνδυάστηκε από επίσκεψη των αρχηγών της γυναικείας ομάδας, παικτριών και των προπονητών της στο χώρο του Ορφανοτροφείου και έφερε έστω και για μερικές ώρες ψυχική και υλική δύναμη, αλλά και στιγμές χαράς στα παιδιά, που παλεύουν από πολύ μικρή ηλικία στη ζωή.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, με προεξάρχουσες τις αρχηγούς Εύα Ζαμπάκα, Ζωγραφιά Καλαπαναγιώτου και Γιώτα Μεγαγιάννη αλλά και πλήθους παικτριών, προσφέρθηκαν ρούχα βιβλία και δώρα στα παιδιά, ενώ οι αθλήτριες μίλησαν μαζί τους, κανονίζοντας παράλληλα και μια σημαντική αθλητική δραστηριότητα.

Ετσι, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου θα διοργανωθεί τουρνουά ποδοσφαίρου, με τη σύμπραξη μάλιστα και των ακαδημιών ποδοσφαίρου της Αγ. Παρασκευής, σωματείο που έχει προσφέρει το ομώνυμο γήπεδο στη γυναικεία ομάδα του Μαγνησιακού, ως έδρα για την εφετινή αγωνιστική περίοδο.

Στο κοινωνικό τουρνουά και για δύο περίπου ώρες, θα μετάσχουν σε αγώνες η γυναικεία ομάδα του Μαγνησιακού, καθώς και παιδιά από την ακαδημία του συλλόγου, παιδιά από το Ορφανοτροφείο, αλλά και παιδιά των ακαδημιών της Αγ. Παρασκευής.

Ο Μαγνησιακός, πιστός συνεργάτης της εκάστοτε διοίκησης, πάντοτε συμπαραστάτης στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει το Ορφανοτροφείο και με βαθιά γνώση των δύσκολων οικονομικών συγκυριών αντιλαμβάνεται την ανάγκη ελάφρυνσης αυτών των παιδιών, κάτι άλλωστε που τονίζεται και στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το σύλλογο και στην οποία αναφέρονται τα εξής: «Η συμπαράσταση του Α.Σ. Μαγνησιακός Βόλου προς το Ιδρυμα του Ορφανοτροφείου και τα παιδιά του, είναι δεδομένη εδώ και πολλά χρόνια με την αφιλοκερδή συμμετοχή όλων των παιδιών στα τμήματα Ακαδημίας του συλλόγου. Αυτή τη φορά όμως, η ευαισθησία των κοριτσιών της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου πρωτοστάτησε και αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί ακόμη πιο ενεργά, προκειμένου να προσφερθούν σε αυτές τις παιδικές ψυχές περισσότερα υλικά, αλλά και ψυχικά εφόδια. Ετσι οι κοπέλες τις Ομάδας, με μπροστάρηδες τις Αρχηγούς Ζαμπάκα Εύα, Καλαπαναγιώτου Ζωγραφιά και Μεγαγιάννη Γιώτα και τη συνοδεία πολλών παικτριών, επισκέφτηκαν το Ορφανοτροφείο Βόλου και εκτός από ρουχισμό, βιβλία και δώρα που προσέφεραν, γνωρίστηκαν με τα παιδιά, συνομίλησαν, αλλά και έπαιξαν μαζί τους. Τα ματάκια των μικρών παιδιών έλαμψαν από ευτυχία, βάζοντας πρόσκαιρα στην άκρη τις σκοτούρες και τα βάσανα τους και μάλιστα ο ενθουσιασμός τους ήταν τέτοιος που αποφασίστηκε να διεξαχθεί φιλικός αγώνας ανάμεσα στα παιδιά του Ορφανοτροφείου και τη Γυναικεία Ομάδα Ποδοσφαίρου του Μαγνησιακού! Τελικά η χαρά του να προσφέρεις, επιστρέφει πολλαπλάσια σ΄ εσένα που τη δίνεις».

Από την πλευρά του το Ορφανοτροφείο εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση, ευχαριστώντας του ιθύνοντες της ομάδας του Μαγνησιακού: «Ευχαριστούμε τη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του Μαγνησιακού Συλλόγου Βόλου για την πρωτοβουλία να μας γεμίσουν με πράγματα κι αγκαλιές. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τα στελέχη της ομάδας:

Κα. Ζαμπάκα Εύα, κα. Καλαπαναγιώτου Ζωγραφιά, κα. Μεγαγιάννη Γιώτα, κ. Κατσαμόρα Θοδωρή, κα Κουσκούνη Έλενα και φυσικά τις υπέροχες αθλήτριες οι οποίες σε ένα από τα κορίτσια μας ανακάλυψαν ταλέντο και ικανότητες πολλές και φυσικά ξεκινάει προπονήσεις με την ομάδα».

Ο προπονητής της ομάδας, Θοδωρής Κατσαμόρας, αναφερόμενος στη συγκινητική προσπάθεια του συλλόγου, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ σημείωσε: «Ο Μαγνησιακός πάντοτε στεκόταν δίπλα, ως αφανής θεατής, στο Ορφανοτροφείο Βόλου στηρίζοντας τη δράση του. Εχει άλλωστε επανειλημμένα αποδείξει την αγάπη του στα παιδιά που το χρειάζονται, έχοντας αφιλοκερδώς στις τάξεις του παιδιά του σωματείου. Ελπίζουμε η πρωτοβουλία μας να είναι αρχή ευαισθητοποίησης και άλλων συλλόγων και φορέων, ώστε να δοθεί στήριξη κυρίως στα παιδιά, αλλά και στο Ορφανοτροφείο που κρατά ψηλά τη σημαία της κοινωνικής προσφοράς. Η χαρά αυτών των παιδιών, αλλά και των παικτριών μου ήταν έκδηλη και αποσκοπούμε στην πλατιά διάδοση του φιλανθρωπικού τουρνουά που θα διεξαχθεί και θα είναι αφιερωμένο πρώτα από όλα σε αυτά τα παιδιά. Ευχαριστούμε την Αγ. Παρασκευή για τη συνεργασία και τους θέλουμε όλους συμμάχους στην ευαισθησία μας».

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου