ΤΟΠΙΚΟ

Πρώτη ήττα του Ρήγα Φεραίου στο β’ γύρο

πρώτη-ήττα-του-ρήγα-φεραίου-στο-β-γύρ-64021

Με 2-0 από τον Αχιλλέα στη Νεοκαισάρεια

Την πρώτη ήττα στο δεύτερο γύρο γνώρισε ο Ρήγας στη Νεοκαισάρεια από τον τοπικό Αχιλλέα. Οι κυανόλευκοι ηττήθηκαν μετά από επτά σερί θετικά αποτελέσματα, χάρη σε δύο τέρματα που δέχτηκαν στην επανάληψη της αναμέτρησης.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο αγώνας διεξήχθη σε βαρύ αγωνιστικό χώρο από τις συνεχόμενες βροχοπτώσεις με τους Βελεστινιώτες να ξεκινούν νωθρά στο πρώτο μέρος. Ειδικά στο πρώτο εικοσάλεπτο δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποια αξιόλογη ευκαιρία, ενώ αντίθετα οι γηπεδούχοι έφτασαν αρκετές φορές απέναντι από τον Κεφαλά. Με τη συμπλήρωση των πρώτων τεσσάρων λεπτών ο Κεφαλάς αναγκάστηκε να μπλοκάρει σουτ του Τσαγκαράκη, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Νάκας εκμεταλλευόμενος λάθος γύρισμα του Αλεξίου σούταρε από πλάγια θέση με τον Κεφαλά και πάλι να αποκρούσει σωτήρια σε κόρνερ.

Ο Ρήγας απάντησε με ένα φάουλ του Τσίπι στο 16ο λεπτό που μπλόκαρε δύσκολα ο Βασιλειάδης. Εκτοτε, οι κυανόλευκοι κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι με μονομαχίες στο χώρο του κέντρου, αλλά και πάλι ο Νάκας κατάφερε να γίνει απειλητικός δύο φορές. Ο Κεφαλάς αναγκάστηκε σε μία ακόμη απόκρουση σε σουτ του Νάκα στο 31’, όπως και τέσσερα λεπτά αργότερα.

Χωρίς το καθαρό μυαλό

Στην επανάληψη, οι κυανόλευκοι μπήκαν πιο καλά στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν είχαν καθαρό μυαλό και δέχτηκαν δύο τέρματα, ενώ αντίθετα λίγο πριν τη λήξη είχαν ευκαιρίες να μειώσουν το σκορ αλλά όλες σταμάτησαν στον Βασιλειάδη.

Στο 50ο λεπτό ο Σέττος προσπάθησε να πετύχει ένα σπάνιο τέρμα, αλλά είδε την μπάλα να περνά άουτ. Συγκεκριμένα, ο επιθετικός του Ρήγα βλέποντας τον πορτιέρο των γηπεδούχων εκτός θέσης πραγματοποίησε ένα δυνατό σουτ από το χώρο του κέντρου, το οποίο πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Και αφού οι κυανόλευκοι δεν κατάφεραν να σκοράρουν δέχτηκαν τέρμα έξι λεπτά μετά.

Ο Βολιώτης Γιάννης Ζαχαράκης έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στη μεγάλη περιοχή, σούταρε, η μπάλα χτύπησε στο κάθετο δοκάρι του Ρήγα και κατέληξε στα δίχτυα. Και σαν να μην έφτανε αυτό στο 64’ οι Βελεστινιώτες δέχτηκαν και δεύτερο τέρμα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Νάκας πλάσαρε στον Δερμιτζόγλου ο οποίος από κοντά σκόραρε.

Οι κυανόλευκοι προσπάθησαν να ανασυνταχθούν και μέσα στο τελευταίο δεκάλεπτο έχασαν πολλές ευκαιρίες. Συγκεκριμένα, στο 81ο λεπτό ο Κορέτα πλάσαρε από πλάγια θέση με τον Βασιλειάδη να αποκρούει. Τρία λεπτά μετά ο Τσίπι από πλεονεκτική θέση καθυστέρησε να σουτάρει και τον πρόλαβε αμυντικός.

Σε μία φάση διαρκείας στα καρέ του Αχιλλέα στο 87’ αμυντικός έκανε χέρι δίνοντας την μπάλα στον τερματοφύλακα της ομάδας του με τους κυανόλευκους να ζητούν πέναλτι που αρνήθηκε ο ρέφερι. Ενα λεπτό πριν τη συμπλήρωση των 90 λεπτών ο Σέττος δεν πρόλαβε να εκμεταλλευτεί την παράλληλη πάσα του Κορέτα για να σκοράρει, αφού ο Βασιλειάδης μπλόκαρε. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων σουτ του Γουτούλη κατέληξε στον πορτιέρο των γηπεδούχων, ενώ το διαγώνιο σουτ του ίδιου ποδοσφαιριστή δύο λεπτά μετά πέρασε ελάχιστα άουτ.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ – ΡΗΓΑΣ 2-0

Γ’ Εθνική – 26η Αγωνιστική

Σκόρερ: (56’ Ζαχαράκης, 64’ Δερμιτζόγλου)

Διαιτητής: Μηλιάδης (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Μιχαηλίδης, Λεζάης (Μακεδονίας)

ΑΧΙΛΛΕΑΣ (Θεοδοσιάδης): Βασιλειάδης, Παναγιωτίδης (69’ Χατζηκωνσταντίνου), Δερμίσης, Ηλιάδης, Τασίδης, Καρατζόγλου, Ζαχαράκης, Δερμιτζόγλου (85’ Μιχαηλίδης), Νάκας (78’ Κωστόπουλος), Μανίκας, Τσαγκαράκης.

ΡΗΓΑΣ (Μπακάλης): Κεφαλάς, Χατζηαθανασίου, Βουραζέρης (67’ λ.τρ. Γούτσιος), Σπαθής, Γκάγκας, Αλεξίου (78’ Γουτούλης), Χατζής (60’ Κορέτα), Γεωργατζής, Τσίπι, Ζενούνι, Σέττος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου